Французький біатлоніст не захотів стояти на одному п'єдесталі з російськими спортсменами (відео)

Російські спортсмени Логінов і Шипулін, підходячи до п'єдесталу, потиснули руки всім, крім Мартена Фуркада.

Мартен Фуркад. Фото: moi-portal.ru.

Змішана естафета в рамках чемпіонату світу з біатлону, який стартував в австрійському Хохфільцені, завершилася конфліктом між французьким біатлоністом Мартеном Фуркадом і російськими спортсменами. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на "Апостроф".

Ще в ході гонки Фуркад зачепив росіянина Олександра Логінова на відрізку, де спортсмени передають естафету. У підсумку російський біатлоніст опинився на снігу. Умисним чи ні був вчинок Фуркада - невідомо. А на фінішній прямій француз перекрив коридор іншому представнику збірної Росії Антону Шипуліну, але зробив це в рамках правил, так як йшов попереду.

Однак це розлютило росіянина: "Якщо ти вважаєш себе сильним спортсменом, то ти повинен розбиратися по-чесному, а не закривати коридор. Може, це було і за правилами, але я б так не поводився". У підсумку Франція фінішувала другою, а Росія - третьою, і спортсмени зустрілися на церемонії нагородження. Логінов і Шипулін, підходячи до п'єдесталу, потиснули руки всім, крім Фуркада. Француз уїдливо поаплодував у відповідь, після чого покинув п'єдестал і церемонію нагородження. Організаторам вдалося повернути біатлоніста на п'єдестал, але той все одно висловлював своє невдоволення.

"Я вважаю, що заслуговую на повагу, коли борюся і виграю чесно. Це через Логінова. Не так давно я отримав листа, що російські чиновники вимагають, щоб IBU покарав мене за твіт про Логінова. А зараз вони не захотіли подати мені руки. Мені сумно, тому що ми говоримо не про спорт, а про цю подію", - сказав Фуркад.


Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...