Французький рикошет: Соратник Яценюка "засвітився" в корупційному скандалі на Черкащині

У французької компанії, акції якої котируються на паризькій біржі, відняли завод у Черкаській області.

Георгій Логвинський. Фото: РБК.

Георгій Логвинський, депутат від "Народного фронту", позбавив велику французьку компанію лікеро-горілчаного заводу в Черкасах, який намагається перепродати. У посольстві Франції відреагували на скандал, повідомляють Патріоти України з посиланням на НВ.

Зазначається, що мова йде про компанію "Бельведер Україна" - "дочку" французького виробника алкоголю Marie Brizard Wine & Spirits (MBWS), чиї акції торгуються на біржах Парижа і Лондона, а капіталізація досягає €460 млн. У цього гіганта, за словами французів, і спробував відібрати Черкаський лікеро-горілчаний завод депутат Логвинський.

"У нього це майже вийшло - підприємство визнали банкрутом, його виставили на аукціон. Після низки угод воно дісталося таємничим інвесторам, за якими, на думку представників MBWS, стоїть сам депутат фракції Арсенія Яценюка. Французи домоглися в суді скасування аукціону, але Логвинський не залишає спроб перепродати завод", - йдеться в тексті.

Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон зізналася, що "багато що чула про українську корупцію і спроби вирішувати питання бізнесу за допомогою політичних зв'язків". Їй, як ідеться в публікації, "довелося опинитися в епіцентрі типового для українських широт корупційного конфлікту".

"Вона (Дюмон. - ред.) була дещо здивована, коли одного разу на зустрічі в посольстві, яку планували як обговорення проблем окупованого Криму, зі спини лідера кримських татар Мустафи Джемілєва з'явився Георгій Логвинський, депутат від "Народного фронту". Подив французького дипломата зростав паралельно з тим, як бесіда ставала монологом Логвинського, більше схожим на крик", - йдеться в статті.

"Пан Логвинський відразу ж звинуватив Францію в підтримці сепаратистських компаній. Зізнаюся, я не дуже зрозуміла, що він мав на увазі. Він назвав компанію "Бельведер", - сказала Дюмон.

За словами посла, вона представляє в Україні країну, що має великий вплив на ключовий для України мінський процес. Дюмон розраховувала, що до неї поставляться з великою повагою і не будуть вплутувати в місцеві корупційні питання.

У свою чергу, депутат від Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко подав заяву в Національне антикорупційне бюро щодо нардепа, який входить у партію колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Про це Лещенко повідомив на своїй сторінці в Facebook. Політик зазначив, що Логвинський, який влаштував скандал послу Франції, представляє Україну в ПАРЄ. Також Лещенко наголосив, що очолювана Ізабель Дюмон дипмісія відстежує ситуацію з дотриманням прав французьких інвесторів в Україні.

"Ще один корупційний скандал у "Народному фронті". У французької компанії, акції якої котируються на паризькій біржі, відняли завод у Черкаській області. То тут, то там виявляються сліди депутата Логвинського, який за квотою НФ представляє Україну в Парламентській асамблеї Ради Європи. За французів заступилося посольство в Києві. Депутат додумався до того, що під прикриттям Мустафи Джемілєва заявився до посла Франції і влаштував скандал. Сумна історія відбирання Черкаського заводу... - одна з найгучніших, які відстежує посол Франції на предмет корупції і порушення прав французьких інвесторів в Україні. Направив сьогодні звернення до НАБУ з цього приводу", - написав Лещенко.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...