Гаряча весна 2014-го: Турчинов розповів, як у пориві відчаю збирався силою розблокувати штаб ВМС України у Криму

При цьому він визнав, що "шансів на позитивний результат не було".

Олександр Турчинов. Фото: Українська правда.

Під час російського вторгнення у Криму було кілька "небезпечних і трагічних ситуацій", коли ті, хто залишився на півострові, не могли захищати військові частини. Про це розповів секретар РНБО Олександр Турчинов, передають Патріоти України із посиланням на "Українську правду".

"На емоціях, я навіть прийняв рішення про силове розблокування Донузлав і штабу ВМС. Я збирався особисто керувати операцією, прилетівши в Крим з групою спецназу на транспортних літаках", - заявив Турчинов.

При цьому він визнав, що "шансів на позитивний результат не було". "...Мабуть, це був просто порив відчаю. Тоді керівники силових структур зупинили мене. Розвідка доповіла, а потім і росіяни це підтвердили, що планували збивати всі наші військові літаки, які спробують сісти в Криму", - розповів секретар РНБО. Крім того, Турчинов запевнив, що ще на першому засіданні РНБО він давав доручення силовикам "вивезти в Київ зрадників таких, як Аксьонов та Константинов". "На жаль, спецслужби не змогли виконати цю задачу в умовах російської окупації Криму", - констатував він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...