Гарматне м'ясо Кремля: У Сирії загинуло близько 100 російських спецназівців

Використання так званої "групи Вагнера" в сирійському конфлікті обійшлося в суму до 10,3 млрд рублів.

Ілюстрація:www.unian.ua

У Сирії загинули від 27 до 100 бійців приватної військової компанії "група Вагнера", яку пов'язують з підприємцем Євгеном Пригожиним. Про це пише РБК з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України.

За даними видання, під час збройного конфлікту на території Сирії з російської сторони основні втрати понесли ПВК. За словами джерела з Міноборони, на Близькому Сході загинули 27 бійців "групи Вагнера", але один з колишніх офіцерів підрозділу повідомляє про мінімум 100 смертей. Компенсація родичам загиблого бійця зазвичай становить до п'яти мільйонів рублів, однак співрозмовник видання з Міноборони говорить про один мільйон.

Крім того, видання пише про загальні витрати на утримання "групи Вагнера" в Сирії - до 10 мільярдів рублів, куди входять зарплати бійцям, постачання бази, проживання, харчування та спорядження. У Росії "група Вагнера" тренується в Краснодарському краї на базі Молькіно, де також розташовується 10-а окрема бригада спецназу ГРУ Міноборони.

Там ПВК не платить за оренду будівель і ділянки, а утримання бази стоїть на балансі Міноборони. У тендерах на утримання будинків брали участь компанії, що мають відношення до петербурзького ресторатора Євгена Пригожина, це «Мегалайн» і «Теплосинтез», а поставки їжі здійснювала фірма «Ресторансервіс Плюс».

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...