Гауптвахтою не відбудуться: Військова прокуратура розслідує земельні махінації на "Широкому Лані", - Матіос

За неналежне виконання службових обов'язків до адміністративної відповідальності вже притягнуто командний склад бригади.
Анатолій Матіос. Фото: РБК.

Заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор України Анатолій Матіос прокоментував ситуацію, що склалась навколо полігону "Широкий Лан" та покарання винних у знущанні над бійцями 53-ї мехбригади. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці, повідомляють Патріоти України.

Матіос заявив, що військова прокуратура не має жодних повноважень, щоб попереджувати подібні ситуації та реагує відповідно до звернень військових постфактум: "Як переміщати, де розміщувати, чим саме забезпечувати особовий склад військ- це виключна компетенція військового командування, втручатися у рішення якого (за винятком настання наслідків) військова прокуратура НЕ МАЄ права та будь яких законних повноважень".

Головний військовий прокурор України додав, що військова прокуратура "відреагувала миттєво, не шукаючи "стрілочників" і не роблячи "крайніми" самих бійців" та розповів про ситуацію на полігоні та з військовим керівництвом: "Станом на сьогодні, за неналежне виконання службових обов'язків до адміністративної відповідальності нами притягнуто командний склад бригади та вищестояче командування. Командир, начальник штабу,заступник, заступник з тилу, начальник продовольчої служби батальйону, а також безпосередньо командир 53 бригади Водолазський, на підставі адмінпротоколів військової прокуратури за рішенням суду, отримали від 5 до 10 діб реального АРЕШТУ на гауптвахті. Після свят закінчиться судовий розгляд ще 4-х наших адмінпротоколів відносно заступників командувача військ ОК "Схід".

Анатолій Матіос акцентував: "Ще НІКОЛИ офіцери такого рівня не відповідали ВЛАСНОЮ СВОБОДОЮ за невиконання Статутів Збройних Сил України і прийняття неправильних управлінських рішень! Такого не було НІКОЛИ!" Крім того, наразі військовою прокуратурою Південного регіону розслідується кримінальне провадження щодо незаконного використання військових земель у сільськогосподарських цілях, де державі нанесені значні матеріальні збитки.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...