Генерали квартирних розпилів: У новому "будинку для військових" самим військовим перепаде лише 3% квартир (фото, відео)

Ця забудова оскаржена прокуратурою, і нині справа перебуває у судах. Девелопером обох забудов є компанія "Укрбуд Девелопмент", пов’язана з народним депутатом Максимом Микитасем.

Скрін відео

195 Центральна база Державної спеціальної служби транспорту віддала забудовнику більше половини землі військової частини в Києві в обмін на мізерний відсоток квартир. Про це йдеться в розслідуванні "Генерали квартирних розпилів" Максима Опанасенка для програми "Наші гроші з Денисом Бігусом", передають Патріоти України з посиланням на Bihus.info.

Договір між Держспецтрансслужбою та "Фонд Девелопмент Груп" засекретили одразу після підписання. Проте журналістам вдалося дізнатися, що на приблизно 8 гектарах, де нині базується військова частина, мають звести 10 житлових будинків по 25 поверхів – загалом на 4 455 квартир.

І попри те, що в договорі йдеться про "будівництво житлового комплексу для військовослужбовців та членів їх сімей", Держспецтрансслужба отримає всього 150 квартир. Решта – комерційні об’єкти, під продаж яких забудовник вже створив окремий сайт.

Командир військової частини Сергій Зайчук, який підписував договір, таким розподілом задоволений.

"Якщо військовослужбовці взагалі не отримають квартири – буде краще? Чому невеличку кількість? Ми за рахунок цих квартир практично повністю закриваємо питання по черзі для військовослужбовців військової частини адміністрації державної спеціальної служби транспорту," – обурився Зайчук.

Командир військової частини Сергій Зайчук (ліворуч)

Між тим, експерт з містобудування Георгій Могильний каже, що кількість квартир невідповідна вартості землі: "Якщо брати для таких об’ємів як Магнітогорська, де поруч метро і так далі, то це мінімум мало б бути 9-12%, а може навіть і 15% квартир. В залежності від нормативів".

Більше того, проект будівництва комплексу не погоджувався Кабінетом Міністрів. Відсутня інформація і про відкритий конкурс з вибору забудовника. На запит журналістів до Держспецтрансслужби щодо проведення конкурсу військові протягом місяця не дали жодної відповіді.

Керівник Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту Микола Мальков також не бачить проблеми у кількості квартир, за які служба позбулась 8 гектарів землі: "В мене 100 людей там, а території 14 гектарів. Хто її прибирати буде?".

Зазначимо, Мальков та його родина є власниками трьох квартир в Києві, земельних ділянок та котеджу недалеко від дамби Київського водосховища. При цьому у його електронній декларації останнього немає, вказана лише недобудова площею 60 квадратних метрів. За словами керівника Держспецтрансслужби, основний маєток записаний на його сина.

Керівницею ТОВ "Фонд Девелопмент Груп" є Вікторія Гречана. Вона ж керує ТОВ "Фортабуд", що так само без погоджень будує житло для Міноборони на землі військових біля метро "Червоний Хутір" в Києві.

Ця забудова оскаржена прокуратурою, і нині справа перебуває у судах. Девелопером обох забудов є компанія "Укрбуд Девелопмент", пов’язана з народним депутатом Максимом Микитасем.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...