Геращенко розповів про зв'язок Савченко з заарештованим Рубаном

За словами нардепа, Надії Савченко будуть дані два тижні на дачу пояснень, після чого буде проведено відповідне голосування щодо зняття з неї депутатської недоторканності.

Рубан і Савченко у залі суду. Ілюстрація:ГордонНародний депутат України Антон Геращенко допускає, що з високим ступенем ймовірності будуть опубліковані відео- або аудіозаписи, які доводять вину Надії Савченко в справі Рубана. Про це він заявив в ефірі Радіо НВ, передають Патріоти України.

"Я допускаю, що вони будуть опубліковані. Далі ми повинні чинити за процедурою розгляду зняття депутатської недоторканності. Надії Савченко будуть дані два тижні на дачу пояснень, після чого буде проведено відповідне голосування", - сказав Геращенко.

Нардеп додав, що Савченко необхідно самій ухвалити рішення про повернення в Україну і визначитися з тим, чи готова вона постати перед судом.

Також Геращенко вважає, що вже наступного тижня Верховній Раді покажуть відео обговорення Рубаном використання незаконно провезеної зброї для замаху на цілісність державного ладу України.

Нагадаємо, 12 березня народного депутата Надію Савченко викликали на допит в СБУ у справі про затримання керівника Центру звільнення полонених Володимира Рубана.

Сам Рубан був затриманий 8 березня на КПВВ "Майорськ" з арсеналом зброї. Йому оголосили підозру за ч.1 ст. 263 КК Незаконне поводження зі зброєю, і ч.1 ст.14 Приготування до злочину, ч.3 ст.258 Терористичний акт. Суд залишив його під вартою на 2 місяці.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Рубан зі своїм угрупованням, куди, за версією прокуратури, входили Захарченков, Березень, Лящ і Мезенцев, готувався дестабілізувати українське суспільство за допомогою масових терористичних атак.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...