​Гоблінські реалії: Шахрай і друг кілера Путіна став одним з найвпливовіших банкірів в Криму, - Bloomberg

Одним з найвпливовіших банкірів в Криму зараз є людина, двічі засуджена в США за шахрайство. Йдеться про Євгенія Двоскіна, що володіє невеликим пакетом акцій Генбанку, який одним із перших

Євген Двоскін-Слуцкер

У 1977 році, під час хвилі єврейської еміграції, пан Двоскін з сім'єю переїхав з Одеси до США. Тоді його звали Євген Слуцкер. Сім'я жила в бідності в Нью-Йорку - спочатку в Бронксі, а потім в Брукліні емігрантському районі Брайтон-Біч, зазначають Патріоти України з посиланням на авторитетне американське видання.

За відомостями з американських судових архівів, в 1990-х роках колишній одесит двічі був засуджений і відбував термін у в'язниці за ухилення від сплати податків і шахрайство з акцизами на дизельне паливо. За словами прокурорів та інших юристів, пов'язаних з цими справами, такими шахрайськими схемами займалися в основному організовані злочинні групи.

У 2003 році, коли Двоскін вже повернувся до Росії, в Нью-Йорку його звинуватили в біржовому шахрайстві, скоєному в кінці 1990-х років. Більшість фігурантів справи були засуджені до тюремних термінів. Двоскін досі в розшуку в зв'язку з цією справою.

Обвинувачі припускають, що йому належала частка в брокерській конторі, через яку здійснювалися шахрайські операції, але сам стверджує, що у мав там тільки рахунок і до жодних протизаконних справах він не причетний.

У 2013 році Двоскін інвестував кошти в Генбанк. Зараз йому належить 7,2% банку, колишній одесит займає позицію віце-президента, однак за фактом сам управляє банком.

Видання відзначає, що серед друзів Двоскіна вважається Андрій Луговий, якого британська влада підозрює в отруєнні Олександра Литвиненка радіоактивним полонієм у Лондоні в 2006 році. Луговий, нині депутат Держдуми, який заперечує всі звинувачення, передав через свого помічника, що не дає коментарів про своїх друзів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...