Гоблінці креативлять: Керченський міст надумали будувати з останків Кримської АЕС

Об'єкт, який мають намір демонтувати, складається "з будівлі пускорезервної котельні, зливної естакади, споруд мазутосховища і фундаменту димової труби".

Недобудована Кримська АЕС в Щолкіному. Фото:ua-travelling.com

Недобудовану Кримську АЕС в місті Щолкіне розберуть, щоб направити будматеріали для будівництва моста через Керченську протоку. Таке рішення було прийнято на засіданні комітету з майнових та земельних відносин кримського парламенту, передають Патріоти України з посиланням на Крым.Реалии.

В ході засідання депутати прийняли рішення узгодити кримському міністерству майнових і земельних відносин списання з балансу підприємства "Центр комплексного постачання будівельних матеріалів" об'єкта незавершеного будівництва будмайданчика недобудованої Кримської атомної електростанції в Щолкіному.

Як повідомляється, об'єкт складається "з будівлі пускорезервної котельні, зливної естакади, споруд мазутосховища і фундаменту димової труби".

Всі споруди, за словами депутатів, знаходяться в напівзруйнованому аварійному стані, і їх подальша експлуатація неможлива, тому процедура їх списання буде "здійснена шляхом знесення".

Звільнений майданчик надалі планується використовувати для розміщення Щолкінського технопарку, а отримані в результаті демонтажу будматеріали - для будівництва транспортного переходу через Керченську протоку, повідомили в ході засідання.

Про необхідність побудувати перехід через Керченську протоку президент Росії Володимир Путін заявив 19 березня 2014 року, відразу ж після анексії Криму. Влада Росії хоче побудувати цей перехід до грудня 2018 року. Деякі експерти скептично ставляться до цієї ідеї, відзначаючи великі економічні витрати і геологічні труднощі.

Повідомлялося, що в Керчі для зведення моста створюють насип у водній акваторії Керченської протоки. Станом на 13 січня були прокладені два такі насипи довжиною приблизно 400 метрів.

В кінці січня 2016 року у російському уряді визнали існування затримок з підготовкою експертизи Керченського моста.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...