Голь на выдумку хитра: Російські контрабандисти таємно відремонтували дорогу, щоб годувати співвітчизників санкційними товарами

Yевстановлені особи провели "серйозний" ремонт ґрунтової дороги: зробили підсипку, розширили проїжджу частину, організували заїзні кишені і місця для розворотів.

Ілюстрація:ua.censor.net.ua

У Смоленській області прикордонники виявили дорогу біля кордону з Білоруссю, яка використовується контрабандистами для проїзду фур з санкційними продуктами в обхід прикордонних постів. Про це повідомив агентству ТАСС представник регіонального прикордонного управління ФСБ Росії Олександр Лазненко, передають Патріоти України.

Він уточнив, що дорога протяжністю в декілька кілометрів знаходиться недалеко від траси М1 "Москва - Мінськ" в районі пункту пропуску "Червона Гірка".

За його словами, невідомі відремонтували дорогу, щоб по ній могли проїжджати великовантажні автомобілі. Лазненко зазначив, що невстановлені особи провели "серйозний" ремонт ґрунтової дороги: зробили підсипку, розширили проїжджу частину, організували заїзні кишені і місця для розворотів.

Зараз дорогу контролюють прикордонники, додав представник прикордонного управління. За його інформацією, на початку серпня на ній затримали дев'ять вантажних автомобілів з 175 тоннами яблук, персиків, слив та вишні польського виробництва загальною вартістю 13 млн рублів (близько 5 млн 200 тис. грн). Всі ці товари вилучили і знищили, додав Лазненко.

Як відомо, у серпні 2014 року Росія на рік заборонила ввезення продуктів з країн, які приєдналися до списку санкційного тиску на неї, а 25 червня 2015 року продовжила його дію ще на рік.

Під російські санкції потрапили м'ясо, риба, овочі, фрукти, молоко, горіхи з ЄС, США, Канади, Норвегії та Австралії. 13 серпня 2015 років Москва розширила дію відповідних санкцій ще на п'ять країн - Албанію, Чорногорію, Ісландію, Ліхтенштейн і - на особливих умовах - Україна.

В кінці липня минулого року президент Росії Володимир Путін схвалив пропозицію міністра сільського господарства знищувати санкційні продукти, які ввозяться в Росію, а 31 липня 2015 року прем'єр-міністр країни Дмитро Медведєв затвердив процедуру їх ліквідації.

тестова стаття з фокус.юа

середа, 8 травень 2024, 17:21

з https://focus.ua/uk/voennye-novosti/643725-zs-rf-zahopili-she-dva-naseleni-punkti-donechchini-i-prosuvayutsya-na-pivdni-deepstate-karta. RU. РОЗДІЛИ. МАТЕРІАЛИ. Підтримайте нас. ВОЄННИЙ ФОКУС РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКА ВІЙНА БИТВА ЗА ДОНБАС. Українські вій...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...