Головніше, ніж покарання України: Російський політолог пояснив, навіщо Путіну був потрібен Донбас

Коли відбулася окупація частини Донбасу, спочатку були вивезені військові заводи.

Андрій Зубов. Фото: DT.ua.

Коли відбулася окупація частини Донбасу, спочатку були вивезені військові заводи, зазначив Зубов. Російський політолог Андрій Зубов вважає, що санкції не зможуть змусити Росію припинити війну. Максимум - змусять її відчути ціну війни. Про це розповів він в інтерв'ю Liga.net, передають Патріоти України.

"Так що мені здається, єдина можливість - це усунення Путіна від влади тим чи іншим чином. Форми можуть бути різні, в тому числі й створення дійсно національно мислячого уряду, бажано демократичного, який негайно припинить війну в Україні, негайно повернеться до Мінських угод, і якщо не негайно, то у швидкій перспективі вирішить проблему Криму", - наголосив політолог РФ.

Відповідаючи на питання, навіщо Путіну потрібен Донбас, Зубов зазначив, що військова промисловість Росії багато в чому зав'язана на виробництві у цьому російськомовному поясі України. "Це не тільки Луганськ і Донецьк, а лінія від Дніпропетровська до Миколаєва, де стояли військові заводи. Ідея була така: якщо вже Україна йде на Захід, то хай іде без тієї промислової зони, яка представляє практично одне ціле з російським оборонним комплексом. А Путін мріяв розвивати військову промисловість Росії.

Зверніть увагу: коли відбулася окупація частини Донбасу, спочатку були вивезені військові заводи. Це було найголовніше, крім фактора покарання", - заявив російський політолог. А крім цього, продовжив він, й анексований Крим, й ці анклави Донбасу, - це залишкові райони Новоросії, яку не вдалося реалізувати. Також Зубов вважає низькою ймовірність повномасштабного вторгнення Росії в Україну, особливо після подій у Сирії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...