Готували провокації: СБУ затримала злочинне угруповання, яке планувало "першотравневий марш" у місті Лева (фото, відео)

Метою акції була дестабілізація ситуації на Львівщині.

Знайдені під час обшуку провокаційні матеріали. Фото: прес-служба СБУ

Служба безпеки України викрила у Львові групу осіб, яка готувала провокаційний "першотравневий марш" від імені одного з ліворадикальних угруповань. Метою акції була дестабілізація ситуації в регіоні. Про це повідомляє прес-центр СБУ, інформують Патріоти України.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисників правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку та агітаційні матеріали, спрямовані на організацію та проведення маршу із антидержавними закликами.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Також в обласному центрі СБ України спільно з прокуратурою викрила угруповання, яке в соцмережах називало себе «антифашистський супротив Львова» та готувало провокації на 9 травня.

Зловмисники готували та поширювали матеріали, які популяризують тоталітарний режим із використанням комуністичної символіки.

Під час обшуків у провокаторів вилучено комп'ютерну техніку та матеріали з доказами антиукраїнської діяльності.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...