Гроші не пахнуть: "Суд поновив найбрудніший банк спонсора "Батьківщини". Найбрудніший з відмивання коштів", - Гонтарева замахнулась на жінку з косою

Гонтарева нагадала, що банк "Велес" належить депутату шостого і сьомого скликань Верховної Ради Костянтину Бондарєву, якого вона назвала спонсором партії "Батьківщина".

Валерія Гонтарева. Фото: Фокус.

Суд поновив діяльність банку "Велес", який був виведений Нацбанком з ринку через шахрайські дії. Про це у четвер на брифінгу заявила голова Нацбанку Валерія Гонтарева, передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

"Ви можете побачити цей банк "Велес", це був, мабуть, найбрудніший банк з цього списку банків з відмивання коштів. Тому що тільки цьому банку Національний банк завадив останнього року в виведенні майже півмільярда доларів за фіктивними контрактами", – сказав вона.

Гонтарева нагадала, що банк належить депутату шостого і сьомого скликань Верховної Ради Костянтину Бондарєву, якого вона назвала спонсором партії "Батьківщина". Крім того, за словами голови Нацбанку, суди також поновили діяльність банку "Союз", який також був виведений з ринку за шахрайство.

"Цього року ці суди нас змогли здивувати, ну, реально. Можу вам сказати, що це можна назвати "зомбі повертаються", – додала вона. Гонтарева запевнила, що Нацбанк не допустить діяльність цих банків і закликала правоохоронців зайнятися ними.

Як відомо, раніше Бондарєв опосередковано контролював понад 80% акцій банку "Велес", хоча напряму йому належало лише 1,41% акцій. В жовтні 2015 року Нацбанк дозволив Бондарєву збільшити свою частку до 32,59%. В червні 2016 року Апеляційний суд погодив ліквідацію банку "Велес".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...