"Грузини і північні країни були проти": Ар'єв сподівається, що до повернення РФ у Страсбург справа не дійде

За словами нардепа, резолюція пройшла лише тому, що документи із загальними речами в Асамблеї проходять значно легше, ніж з конкретикою.

Володимир Ар'єв. Фото: 112.ua.

Глава української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв сподівається, що наслідком затвердженої Асамблеєю резолюції не стане скасування санкцій проти делегації РФ. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"В ПАРЄ ухвалили одну неприємненьку резолюцію, яка в теорії може відкрити дорогу до змін в регламент, щоб повернути РФ. А може і не відкрити. Але ми, грузини і північні країни були проти", - написав він.

Йдеться про схвалену ПАРЄ резолюцію, яка має на меті зняття політичних санкцій з Російської Федерації. За його словами, резолюція пройшла лише тому, що документи із загальними речами в Асамблеї проходять значно легше, ніж з конкретикою.

"І якщо в майбутньому делегатам запропонують затвердити механізм, який стане реальною дорожньою картою для безапеляційного повернення РФ, то це в ПАРЄ буде сприйнято зовсім-зовсім інакше. Ну і в політкомі (Олексій) Гончаренко і (Павло) Унгурян провели поправку, в якій залучення до спільної роботи в Асамблеї має базуватися на обов‘язках і виконанні резолюцій. А РФ поки жодної не виконала", - заявив він.

"Єдиним механізмом повернення РФ є зміни до регламенту. Цілком конкретні зміни, не загальні фрази. І досі про це мова не йшла", - додав він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...