"І хай скрепи скаженіють": Заглушити сигнал українського радіо в Криму окупанти не зможуть, – експерти

Ту частоту, на якій мовить українське радіо – це 549 кілогерц – неможливо заглушити.

У Криму будуть слухати українське радіо на зло окупантам. Фото: 24tv.ua.

У російської влади Криму не вийде заглушити українське радіомовлення на півострові. Про це заявив в ранковому ефірі "Радіо Крим.Реалії" член Національної ради України з питань телерадіомовлення Сергій Костинський, коментуючи заяву підконтрольного Кремлю прокурора Криму Наталії Поклонської про те, що, в разі необхідності, мовлення українського радіо на півострові заблокують. Новину передають Патріоти України.

За його словами, в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення України планують відкрити відразу декілька центрів, які будуть мовити на територію тимчасово окупованого Криму. Це створить певні складнощі для глушіння сигналу.

«Ту частоту, на якій мовить українське радіо – це 549 кілогерц – неможливо заглушити. Я думаю, що ми будемо розвивати роботу в цьому напрямку. Повинно бути кілька таких частот, які покривають Крим. ФМ-сигнал цілком можуть заглушити. Наше завдання полягає в тому, щоб по всьому периметру була велика кількість радіостанцій, які б покривали північ Криму і тим самим створювати складнощі для глушіння», – пояснив він.

Інший співрозмовник програми – радник міністра оборони України Олексій Макухін – підтвердив те, що глушіння українського радіосигналу для російської влади Криму буде економічно витратним, а у випадку з середніми хвилями, на яких, наприклад, мовить Радіо Крим.Реалії – ще і неефективним.

«Якщо це будуть середні частоти, тоді їм (російській владі Криму – Ред.) буде дуже складно це робити (глушити сигнал – Ред.). І середніми частотами можна навіть не з кордону, а з Херсона покривати територію всього Криму. Є ще інша можливість – приєднатись до супутника і через супутник отримувати сигнал. Нічого там не зможуть зробити», – підкреслив він.

Підконтрольний Росії прокурор Криму Наталія Поклонська заявила, що її відомство перевірить мовлення української радіостанції на територію півострова на предмет «екстремізму» і, в разі виявлення таких фактів, мовлення заглушать. 26 травня, в Херсонській облдержадміністрації заявили, що з території материкової частини України почали подавати український радіосигнал на територію анексованого Росією Криму. Поки що в тестовому режимі. За даними адміністрації, в Криму українське радіо мовить на частоті 101.4 FM.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...