"І не побоявся ж літати "Аерофлотом": Депутат Європарламенту з’їздив у Крим коштом росіян

Усі витрати Маркуса Претцеля під час подорожі взяв на себе “російський фонд, який повинен економічно підтримувати анексований Крим”.

Маркус Претцель. Фото: so-l.ru.

Депутат Європейського парламенту від правопопулістської німецької політсили “Альтернатива для Німеччини” Маркус Претцель заявив, що відвідав конференцію в анексованому Росією Криму коштом російського фонду. Про це повідомляє Deutsche Welle, передають Патріоти України.

Про це він розповів журналістам у суботу, 21 січня, на полях конгресу об’єднання крайніх правих в Європарламенті “Європа націй і свобод” у німецькому Кобленці. Тим самим європарламентар підтвердив повідомлення видання Der Spiegel, за яким Претцель у квітні 2016 року брав участь у “Ялтинському міжнародному економічному форумі”. За даними видання, усі витрати Претцеля під час заходу взяв на себе “російський фонд, який повинен економічно підтримувати анексований Крим”. Назву його часопис не вказав. Організатором форуму є однойменний фонд за підтримки адміністрації президента РФ.

Видання додає, що комісія Європарламенту з етики розглядає цей випадок, а вартість поїздки становила близько 1500-1800 євро плюс перельоти на літаках “Аерофлоту”. Сам Претцель назвав це “дрібничкою” та “нормальною практикою”, передає агенція dpa. Він зауважив, що через поїздку йому заборонили в’їзд до України, куди він, утім, і без того не збирався.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...