І знову Кононенко: Оточення Порошенко незаконно вивело з банку "Київська Русь" 6 мільйонів доларів

Підконтрольна народному депутатові Ігорю Кононенку та заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковскому фірма "Автотранспортне підприємство-2240" взяла у банку "Київська Русь" в 2007 році 6 мільйонів доларів, але не повернула.

Банк "Киїівська Русь" став банкрутом не просто так? Фото: УНІАН.

Журналісти провели розслідування щодо обставин оголошення банку "Київська Русь" банкрутом. Про це повідомляє сайт hromadske.ua, передають Патріоти України.

Зазначається, що підконтрольна народному депутатові Ігорю Кононенку та заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковскому, які є наближеними людьми до президента Петра Порошенка, фірма "Автотранспортне підприємство-2240" взяла у банку "Київська Русь" в 2007 році 6 мільйонів доларів кредиту. Заставою була будівля по вулиці Павла Усенка неподалік від Дарницької площі в Києві. Фірма так і не віддала банку кредит і заставу.

За даними журналістів, "Автотранспортне підприємство-2240" було оголошено банкрутом, а перед цим все майно і гроші були передані з ознаками фіктивності фірмі "Про Девелопмент Тім". Засновником "Про Девелопмент Тім" виявилася віргінська компанія "Інтрако Менеджмент Лімітед", а її власником інший друг президента — заступник генерального директора корпорації "Рошен" Сергій Зайцев. Журналісти роблять висновок, що наближені до президента люди через дані фірми вивели з банку 6 мільйонів доларів, які зараз могли піти на повернення грошей вкладникам "Київської Русі".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...