"Я обожнюю цю країну і люди у вас прекрасні!": Депардьє "зрадив" РФ з іншою державою

Французький артист заявив, що хоче поставити оперу в Казахстані і готовий заради цього деякий час пожити в країні.

Жерар Депардьє. Фото: online812.ru.

"Яка Росія, я люблю Казахстан! Тут таке вино!" - заявив французький актор Жерар Депардьє під час свого візиту в Казахстан цієї весни. Передача про Депардьє, яку показав 31-й канал казахського телебачення розповідає про зустріч Депардьє зі знаменитим виноробом Алматинської області Зейнуллою Какімжановим. Відомий актор заявив, продегустувавши вина Какімжанова, заявив що мріє допомогти розвитку винної індустрії в Казахстані, повідомляють Патріоти України з посиланням на BNews.kz.

Знаменитий актор зізнався, що звернув увагу на ці землі, коли акимом Алмати був ще Імангалі Тасмагамбетов. Тоді він сказав, що тутешні землі прекрасно підходять для виноробства. «Я не особливо бізнесмен, але я можу допомогти друзям, в тому числі для розвитку індустрії вина», - зізнався Жерар Депардьє. У Енбекшіказахськом районі зірка світового кінематографа продегустував казахстанську винну продукцію.

Історія виробництва вина в Алматинській області починається з радянського періоду. Поблизу Тургеня ударними темпами вирощували виноград, однак сумнозвісний "сухий закон" Горбачова наказав виноградникам довго жити. Реанімували благородне виробництво через багато років. Засновником цієї справи став бізнесмен Зейнулла Какімжанов. Чимало праці довелося вкласти, перш ніж продукцію оцінили на світовому ринку. На Каракемерських виноградниках вирощують найкращі сорти, такі як Рислінг, Сапераві, Піно Нуар.

«Це прекрасний продукт. Гідний і зроблений за всіма канонами. Важливо, що виноград вирощений серед гір в таких комфортних умовах. Це важливо для цієї рослини. У вас прекрасні яблука. І все, що вироблене на вашій землі, дуже смачне. Я люблю Казахстан по-особливому, і люди у вас прекрасні », - заявив кіноактор.

Депардьє впевнений, що Казахстан в майбутньому займе в списку країн-виноробів гідне місце. «Він великий актор і великий винороб. Він високо оцінює нашу природу. 10 років тому він був тут і сказав: "Тут будуть хороші виноградники". Так і вийшло», - розповів засновник компанії" Arba Wine "Зейнулла Какімжанов.

Знаменитий актор висловив свою вдячність за гостинність і зізнався у великій любові до просторів Казахстану і незвичайної культури казахів. «Я обожнюю Казахстан, я дуже люблю великі простори, і в Казахстані у мене як раз є це відчуття простору, відчуття свободи і польоту. Я думаю, що було б дуже цікаво зняти серіал про вашу історію, яку ми не знаємо. Сучасні технічні умови дозволяють зробити це грамотно і якісно. Ми, наприклад, знаємо Монголію, але в той же час дуже мало знаємо Казахстан», - каже Депардьє. Французький артист також поділився, що хоче поставити оперу в Казахстані і готовий заради цього деякий час пожити в країні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...