Як програла Україна: патріот з Криму висловився, навіщо Київ увімкнув "світло" окупантам на півострові

Бізнес-інтереси українських політиків знову здалися їм важливішими, ніж державні.

Енергоблокада Криму. Фото: соцмережі.

Поновлення поставок електроенергії в Крим - ознака того, що бізнес-складова в українській політиці знову взяла верх. Таку думку в коментарі Обозреватель висловив кримський економіст, переселенець, експерт благодійного фонду "Майдан закордонних справ" Юрій Смілянський, передають Патріоти України.

"Для України це програш. Швидше за все, знову взяло верх бізнесове мислення представників нашого політичного керівництва. Вигоди, які були їм запропоновані, виявилися вищими, ніж інтереси з точки зору державного мислення", - сказав він.

"Крім того, були заяви окремих західних політиків у ключі інтересів Росії. Можливо, цими політиками чинився тиск на Україну, і політичне керівництво України цей тиск цілком влаштовує, оскільки в такому разі у них є пояснення для народу України, чому вони так роблять" , - припустив Смілянський.

Експерт також нагадав про те, що "скоро буде третій місяць, як відбувається акція на адміністративному кордоні, на самому початку цієї акції було ініційовано внесення у Верховну Раду законопроекту про скасування дії закону про вільну економічну зону в Криму. Проекту немає, ніхто його не розглядає , рік закінчується".

"Бажання дійсно щось робити з точки зору стратегічних підходів, державних підходів до проблеми Криму в діях політичного керівництва поки не проглядається. Знову одні обіцянки, знову доручення, передоручення і так далі - немає ніяких дій", - констатував Смілянський.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...