Як українські богатирі нагодували прикордонників смачними обідами (фото)

Василь Вірастюк відвідав Донецьку область, де вивчав життя пересічних військовослужбовців, був прикордонником "на посту" та готував обіди

Фото: прес-служба Донецького прикордонзагону.

Українець Василь Вірастюк, який має титул "Найсильніша людина світу", відвідав Донецьку область. Там спортсмен вивчав життя пересічних військовослужбовців, був прикордонником "на посту" і навіть пригощав "товаришів по службі" смачним обідом. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на donbass.ua.

"Про борщ, вареники і не тільки ...

Протягом декількох днів спортсмен-силач відвідував нульові позиції прикордонників, контрольні пункти в'їзду-виїзду, місця дислокації бійців і місця, де військовослужбовці виконують свої бойові завдання.

Богатир провів цілий день з прикордонниками 23-го загону Морської охорони, де здійснив справжній бойовий вихід у море разом з військовими на кораблі «Донбас». Прикордонники зустрічали Вірастюка з радістю і захопленням.

Повний вражень силач вирішив зробити сюрприз для тих, хто, не шкодуючи себе, охороняє кордони держави. Василь і відомий в країні і за її межами маріупольський колега Олександр Лашин вирішили влаштувати прикордонникам свято, приготувавши смачний обід - фірмовий український борщ від Олександра і вареники з картоплею від Василя.

«За те, що роблять ці хлопці і дівчата для нашої батьківщини, ми їх готові з рук годувати, тому що вони роблять героїчну справу, - сказав богатир журналістам. - Тому, чому б нам не приїхати і не приділити їм увагу. Я думаю, що питання про те, чому ми так робимо - дивний. Ми робимо так, тому що так треба робити. Можливо, наступного разу будемо готувати в польових умовах, і це буде ще цікавіше, ніж тут - на стаціонарній кухні ».

Ділячись враженнями про своє перебування на позиціях бійців, Людина-гора не без гумору повідомив, що на ніч йому встановили такий собі «ортопедичний матрац»: «Ми жили в тих же умовах, в яких живуть і офіцери, і хлопці, які несуть службу. Їли там же, не в ресторанах. Мені зробили, як то кажуть, ортопедичний матрац, підклавши фанеру ДСП. Це, щоб я не провалювався, тому що під моєю вагою пружинна ліжко прогиналася аж до самої підлоги ».

Що стосується бійців, то приготований руками силачів обід був з'їдений «з тріском за вухами». "Дуже смачно! Як домашній! Дайте добавку! »- чулося з усіх боків.

«Ми завжди підтримуємо прикордонників і часто буваємо на заходах. Якщо ми чимось можемо допомогти, то обов'язково повинні допомагати, повинні підтримувати, дарувати позитив. Хлопцям трохи веселіше буде, вони трохи забудуть про війну », - сказав Олександр Лашин.

Варто відзначити, що в той день сюрприз очікував не лише бійців, а й самих спортсменів, особливо, Олександра. Силач, який показав свій кухарський талант, був урочисто прийнятий до лав прикордонників Донецького загону. Що стосується Василя, то він вже багато місяців з гордістю носить «зелений берет».

Після «інспекції» прикордонників на маріупольському напрямі Василь Вірастюк відправився на північ області. Найсильніша людина світу надів форму прикордонника Краматорського загону і заступив в наряд. У повідомленні Держприкордонслужби України говориться, що богатир «дуже серйозно поставився до служби, ретельно оглядав транспортні засоби і навіть знайшов приховані товари в автомобілі». Крім того, Вірастюка навіть на посаді не покинула властиве йому почуття гумору. «На питання одного з пасажирів автомобіля, чому відомий спортсмен тепер в рядах Держприкордонслужби, Василь відповів, що вирішив служити після значного підвищення грошового забезпечення прикордонникам. Після насиченого дня Василь Вірастюк попрямував в інші підрозділи Краматорського прикордонного загону », - йдеться в повідомленні.

«Дуже не заздрю людям на« лінії розмежування »

Про те, що буває в зоні АТО, Василь говорити не любить. «Я не хочу на цьому піаритися. Тому що в моєму колі є багато людей, які зробили набагато більше, ніж я. І тому я вважаю, що не маю права про це говорити », - заявляє спортсмен.

Коли журналісти запитали у богатиря, чи згоден він з думкою, що конфлікт на Сході України має всі шанси прийти до логічного завершення після ери правління Путіна, Вірастюк відповів: «Мені здається, що навіть якщо Путін і склеїть ласти, все одно це так просто не закінчиться. На цьому сьогодні дійсно заробляють гроші ». Також спортсмен зазначив, що навряд чи варто очікувати швидкого кінця війні. «Те, що зараз там твориться (я не говорю про обстріл або активізації, я говорю про те, що відбувається навколо) - це страшно. Скоро це не закінчиться, людям це приносить прибуток. Там мародерство, думаю, є і масове насильство. Наркоти там багато, про це мені теж вже не раз говорили. Алкоголь, наркотики, народ дикий. Я не заздрю людям, які знаходяться там, на «лінії розмежування», дуже не заздрю », - зазначає Василь Вірастюк, додаючи, що «дикість» народу не є дивною, адже людям доводиться там жити і спостерігати все це.

Біля витоків

«Я взагалі почав займатися легкою атлетикою у віці десяти років. У спорт мене привів мій старший брат Роман. Чому? У ті часи, коли я ще був пацаном, у нас просто було нормою, кудись піти і записатися. Тому ще до 10-річного віку я займався декількома видами спорту. Я себе спробував в боротьбі, футболі, кульової стрільби. І Роман каже: «Досить. Давай чимось серйозно вже займемося ». Він привів мене на манеж Технікуму фізичної культури, де познайомив зі своїм тренером Іваном Григоровичем. І я там залишився і почав серйозно займатися чимось серйозним.

Чесно кажучи, я не хотів перечити братові. Тому що перед моїми очима завжди стояв приклад мого брата. Я завжди дивився на нього і радів його результатами. Переді мною стояла мета - п'єдестал Олімпійських ігор », - ділиться найсильніша людина планети.

У чому сила «Сили ...»

Рік тому спортсмен разом з режисером Віктором Андрієнко привозили в Приазов'ї, в селище Зоря, свою спільну роботу - фільм «Іван Сила». Прототипом головного героя фільму став цирковий український силач Іван Фірцак, якого в 1928 році визнали найсильнішою людиною планети. На піку своєї кар'єри, в 1928 році, він припинив виступати за кордоном і повернувся на батьківщину. Кінокартина відтворює окремі сторінки життя молодого силача.

На думку режисера, це фільм про любов і патріотизм. Як зазначив він у недавньому інтерв'ю, фільм із задоволенням дивляться і військові, і цивільні люди. Військових «Іван Сила» надихає, а мирним жителям передає нотку патріотизму. «Іван Сила» - це перший фільм для дітей, який створений в Україні за всі роки її незалежного існування, - сказав Віктор Андрієнко", - пише Ліза Мірзоєва.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...