"Як відреагують в Кремлі на присутність в Україні іноземних військ", - експерт

Ці військові навчання в рамках програми «Партнерства заради миру» спільно з військовими НАТО проходять щорічно в Україні ще з 2005 року.

Військові навчання навряд чи можуть більше роздратувати росіян. Фото: УНІАН.

Присутність військових різних держав на території України у 2017 році з метою проведення багатонаціональних навчань не стане причиною ескалації конфлікту на Донбасі або збільшенням провокацій з боку Російської Федерації на території окупованого Криму чи в інших формах проти громадян України. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України із посиланням на replyua.net.

«Навряд це приведе до якихось провокацій з боку проросійських бойовиків на Донбасі чи безпосередньо з боку Росії. Ці військові навчання в рамках програми «Партнерства заради миру» спільно з військовими НАТО проходять щорічно в Україні ще з 2005 року. А кожного разу Верховна Рада має видавати право на присутність в Україні іноземних військ – то це просто такі вимоги нашої Конституції», - пояснив він.

Однак, в той самий час експерт зауважив, що такі навчання досить сильно дратують Російську Федерацію. «Адже кожне подібне навчання являється ще одним величезним кроком до стандартів Північноатлантичного альянсу. І це дуже сильно дратує путінську Росію», - зазначив Жданов. Він додав, що крім наближення до НАТО кожні військові навчання зміцнюють Збройні сили України для протистояння з зовнішнім агресором.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...