Яка дурість: Перші подробиці загибелі українських морпіхів в зоні АТО

Інцидент стався в тилу в районі селища Широкине. Солдати вживали алкоголь, після чого відкрили вогонь.

В лавах ЗСУ сталася жахлива подія. Ілюстрація: 112 Україна.

В зоні проведення АТО на Донбасі було вбито декілька українських морських піхотинців. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, передають Патріоти України.

"За попередньою інформацією тіла морських піхотинців були виявлені в будинку, в якому вони тимчасово проживали. У рамках слідства відкрито кримінальне провадження", - йдеться в повідомленні. Телеканал "112 Україна" з посиланням на джерело повідомляє, що інцидент стався в тилу в районі селища Широкине. Солдати вживали алкоголь, після чого відкрили вогонь.

У свою чергу, InfoResist, посилаючись на джерело в Міноборони, зазначає, що інцидент стався в 36-ій бригаді морської піхоти ВМС ЗСУ 14 лютого. "Два військові розстріляли чотирьох. Вони загинули", - сказав джерело.

«На тілі загиблих виявлені вогнепальні кульові поранення, а в приміщенні, де останні перебували, - ознаки приховування злочину (підпал і закладки вибухівки). Після ґрунтовного дослідження отриманих доказів встановлено причетність до вбивства двох товаришів по службі загиблих, затриманих в порядку ст. 208 КПК України», - йдеться в повідомленні спікера Андрія Лисенка.
За участю їх захисників проведені слідчі експерименти, а також їх допити в ході яких останні надали свідчення про обставини даного вбивства, скоєного на грунті нестатутних відносин проходження військової служби, повідомляє Лисенко.
В даний час із затриманими проводяться інші невідкладні слідчі дії, готується повідомлення про підозру по п.п. 1, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство двох або більше осіб вчинене за попередньою змовою). Також призначено судово-медичні, хімічні, вибухотехнічні, балістичні, імунологічні, цитологічні, медико-криміналістичні, молекулярно-генетичні експертизи. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...