Які до України можуть бути питання? Путін сам відмовився від електроенергії для Криму, - Рефат Чубаров

Кримчани могли б бути зі світлом, якби російська влада погодилася визнати півострів окупованою територією.

Рефат Чубаров. Фото: news.meta.ua.

Голова Світового конгресу і Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що окупований Крим не отримує електрики у зв'язку з відмовою президента РФ підписати договір на його поставку. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на qha.com.ua.

"Зараз окупована частина Криму не отримує електроенергію. Проблема не в тому, що ми не даємо електроенергію. Проблема в тому, що Путін як глава Росії, який окупував Крим, відмовився від електроенергії, посилаючись на те, що, мовляв, Крим - це російська територія", - сказав голова Світового конгресу.

Рефат Чубаров зазначив, що російській владі були запропоновані варіанти, після виконання яких Україна продовжила б подавати електроенергію в Крим. "Ми пропонували дуже чітку і зрозумілу формулу: виходячи з нашого законодавства та міжнародних документів, сказавши, будь ласка - ось договір, де зазначено, що Україна як держава поставляє електроенергію на частину своєї власної території, тимчасово окуповану Росією. Окупанти згідно міжнародного законодавства, несуть повну відповідальність щодо забезпечення потреб на окупованій території, - пояснив народний депутат України.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...