Якщо проігнорує "братське напоумлення": Синод УПЦ МП пригрозив митрополиту Драбинку за висловлювання на користь української автокефалії

До митрополита можуть застосувати покарання дисциплінарно-канонічного характеру.

Олександр Драбинко. Фото:СПЖ

Учасники Священного синоду УПЦ МП попередили митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинко), що застосують до нього покарання дисциплінарно-канонічного характеру, якщо він не втримається від публічних виступів на користь єдиної помісної автокефальної церкви. Про це йдеться в Журналі №14, розміщеному на офіційному сайті цієї релігійної конфесії, зазначають Патріоти України.

"Закликати преосвященного митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра своєю непристойною поведінкою і життям не паплюжити найвищий сан єпископа, який він носить, а також в подальшому утриматися від будь-яких публічних виступів і висловлювань, що викликають обурення серед єпископату, кліриків і мирян Української православної церкви і які вносять спокусу в серця віруючих", - йдеться в тексті рішення.

У разі ігнорування Драбинком цього "братського напоумлення", "Священний синод буде змушений прийняти інше рішення дисциплінарно-канонічного характеру".

Як відомо, 17 квітня президент України Петро Порошенко заявив, що прийняв рішення звернутися до вселенського патріарха Варфоломія з проханням про надання Томосу Українській помісній автокефальній церкві.

18 квітня він провів зустріч з предстоятелями православних церков України та офіційно прийняв для передачі вселенського патріарха Варфоломія Звернення про надання Українській церкві Томосу про автокефалію з підписами всіх архієреїв, які підтримали це рішення.

Українська православна церква Київського патріархату закликала УПЦ Московського патріархату підтримати зусилля по канонічному визнанню вселенським патріархом української церковної незалежності.

У свою чергу, представник УПЦ (МП), заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ протоієрей Микола Данилевич заявив, що спроба створення Української помісної автокефальної Церкви не принесе результату.

19 квітня Верховна Рада підтримала звернення президента Петра Порошенка до вселенського патріарха Варфоломія про надання Українській православній церкві автокефалії.

22 квітня Порошенко повідомив, що Вселенський патріархат розпочав розгляд прохання України.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...