Якщо в РФ у 2017 оголосять дострокові вибори президента, Путін, можливо, не візьме в них участі - російський історик

Якщо дійсно будуть дострокові вибори і Путін наважиться на них піти, йому дуже важливо, щоб Яровая очолила конституційний комітет Думи, вважає Валерій Соловей.

Валерій Соловей. Фото:hrazvedka.ru

Є вагомі підстави вважати, що якщо в Росії в 2017 році будуть оголошені дострокові вибори президента, нинішній глава держави Володимир Путін не візьме в них участі. Про це в інтерв'ю Радіо Свобода заявив професор, завідувач кафедрою зв'язків з громадськістю Московського державного інституту міжнародних відносин (МДІМВ) Валерій Соловей, передають Патріоти України.

"Є деякі підстави, я не можу, на жаль, їх розкривати, за якими він, можливо, не піде на вибори. Є серйозна причина, вона достатньо правдоподібна, але я не знаю, наскільки вона достовірна", - сказав Соловей.

Російський істеблішмент активно обговорює кандидатуру особи, яку влада змогла б виставити на дострокових виборах замість Путіна, продовжив історик.

"Деякі з прізвищ були вимовлені, деякі з них створюють відчуття дежавю, проте вони обговорюються. Їх десь близько півдюжини, шість-вісім чоловік. Я можу назвати принаймні одного. Це тульський губернатор Дюмін (Олексій Дюмін, колишній охоронець Путіна, з лютого 2016 року обіймає посаду голови Тульської області - ред.). Хоча мені особисто цей варіант здається вкрай малоправдоподібним", - поділився Соловей.

Якщо Путін оголосить про дострокове припинення повноважень, за нинішнім законом, він не зможе брати участь у позачергових виборах. Якщо ж він збирається виставити свою кандидатуру, доведеться міняти закон, сказав експерт.

"Якщо дійсно будуть дострокові вибори і на них піде Володимир Володимирович, дуже важливо, щоб Ірина Яровая очолила комітет Думи з конституційного законодавства. Оскільки тоді конституцію доведеться правити, і правити швидко. Пані Яровая блискуче справлялася з тим, щоб проводити через Думу відверто божевільні закони . Її передбачуване призначення на пост глави комітету Думи буде виглядати дуже красномовно", - вважає Соловей.

Мотивом для призначення виборів на 2017 рік є погіршення економічної і соціальної ситуації в РФ, через це в Кремлі багато хто вважає "контрпродуктивним проводити президентські вибори в 2018 році, коли настрої мас можуть виявитися зовсім іншими", пояснив професор.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...