"Якщо ви не будете підтримувати нас, то хто ж вам надасть підтримку завтра?", - Джемілєв - туркам

Мустафа Джемілєв нагадав, що порядок на планеті, мир і демократія мають бути дорожчими за торгівлю з країною-агресором.

Мустафа Джемілєв. Фото: censor.net.ua.

Лідер кримсько-татарського народу і радник президента України Мустафа Джемілєв виступив з заявою до влади і народу Туреччини на місцевому телебаченні - нардеп просить Анкару запровадити санкції проти РФ за анексію Криму. Головний представник кримських татар в українському парламенті Мустафа Джемілєв в прямому ефірі одного з турецьких телеканалів розповів про важливість ролі Туреччини в підтримці територіальної цілісності України. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Диалог.

"Наперед скажу, що ми хочемо подякувати Туреччині за підтримку резолюції Генасамблеї ООН від 27 березня 2014 року, спрямовану проти окупації АР Крим. У той же час хотілося б додати, що коли Європа і Захід вводили щодо Російської Федерації заборони, турецький уряд чомусь ним не приєднався. Природно, ми не дуже зраділи цьому, оскільки Туреччині ми бачимо споріднену країну.

Я вже про це говорив в італійському Сенаті, коли на відповідав на скарги про те, що економіка Італії страждає від антиросійських санкцій. Моя відповідь не змінився: порядок на планеті, мир і демократія, звичайно ж, вимагають чималих коштів. Якщо ж ви не будете витрачати їх в даний момент, то, можливо, пізніше витратите в десять або сто раз більше. Тоді ви втратите не тільки гроші, але і своїх громадян, чужі життя", - заявив Джемілєв.

Лідер кримсько-татарської частини населення України навів як приклад спроби Європи щодо умиротворення Гітлера: коли Судети у Чехословаччині була передані нацистському вождю. Ці події і спровокували Другу світову війну.

На слова турецького журналіста, про те, що їхня країна з економікою, що розвивається, і розкол у відносинах з РФ сильно вдарить по звичайних громадянах, Джемілєв додав: "Відріжуть газ? А як до цього жила Туреччина? Насамперед повинні дотримуватися прав людини, а потім можна говорити про торгівлю. Ви що будете вести співпрацю з бандитами? А якщо завтра ви теж зіткнетеся з такою проблемою? А якщо завтра у вас відберуть частину вашої землі? Якщо ви сьогодні будете мовчати про наші втрати, і не будете підтримувати нас, то хто ж вам надасть підтримку завтра?"

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...