Японці створили рукавичку, яка відчуває предмети на відстані (ФОТО, ВІДЕО)

Дозволяє відчувати об'єкти, що знаходяться на відстані під водою.

Iruka Tact. Кадр з відео.

Дослідники з Цукубського університету розробили сонар з гаптичним інтерфейсом зворотного зв'язку. Розроблений японськими фахівцями пристрій IrukaTact являє собою ультразвуковий сенсор MaxBotix MB7066, дані з якого обробляє Arduino Pro Mini. Для зворотного зв'язку використаний гаптичний інтерфейс у вигляді 3D-друкованої рукавички для трьох пальців. У конструкції рукавички передбачені напальчники, трубки і насоси - гаптичний інтерфейс працює тільки в рідкому середовищі, відзначають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Якщо сонар виявив перешкоду, то Arduino за допомогою насосів подає воду через трубки, підведенi до окремих пальців. Вода, що подається до пальців, тисне на шкіру, тому користувач відчуває фізичне відчуття тиску. Чим ближче рука користувача буде піднесена до виступаючого з дна предмету, тим сильнішим буде напір води, що подається через трубки.

Працюючий прототип пристрою здатний виявляти об'єкти на відстані до 60 сантиметрів, в майбутньому дослідники планують розширити радіус дії рукавички. Пристрій можна виготовити самостійно, файли для 3D-друку деталей опубліковані у відкритому доступі.

Творці пристрою вважають, що IrukaTact може статив нагоді при пошуково-рятувальних операціях у водоймах, а також для пошуку провалів. Крім того, в перспективі рукавичку можна буде використовувати без сонара в якості контролера віртуальної реальності.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...