Ігнорувати запити Москви: В Інтерполі щодо Росії зробили важливе попередження

В організації наголосили, що РФ в односторонньому порядку не має права використовувати канали Інтерполу для переслідування власних цілей.

Ілюстрація:spu.pl.ua

Центральне бюро Міжнародної організації кримінальної поліції (Інтерпол) надіслало попередження всім державам-членам організації про те, що Росія в односторонньому порядку не має права використовувати канали Інтерполу для переслідування власних цілей, порадивши ігнорувати запити Москви. Про це повідомляє російська редакція Голос Америки, передають Патріоти України.

Також Інтерпол заблокував запит РФ на арешт британського бізнесмена, засновника фонду Hermitage Capital Management Білла Браудера.

Сам бізнесмен заявив агентству Bloomberg, що в четвер, 26 жовтня, він отримав лист від Комісії Інтерполу щодо перевірки даних, в якому говорилося, що запит Росії про внесення його до списку особливо розшукуваних осіб відхилений.

"Найголовніше - вони поінформували всі країни-учасниці про те, що не потрібно звертати уваги на будь-які запити, що стосуються мене і виходять з Росії", - зазначив Браудер.

Як відомо, 17 жовтня російське відділення Інтерполу в односторонньому порядку внесло Браудера в список розшукуваних міжнародних злочинців.

У 2013 році російський суд заочно визнав Білла Браудера винним в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Ще одну кримінальну справу за тим же обвинуваченням було завершено в РФ в лютому цього року. Російський суд дав дозвіл на арешт бізнесмена.

В останні роки Браудер вів кампанію по введенню міжнародних санкцій проти чиновників РФ, які винні в порушеннях прав людини. Він вніс свій внесок в те, що в США і ще декількох державах прийняли закони по введенню обмежувальних заходів відносно ряду представників влади Росії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...