"Іхтамнєти" з "відпустки" не повернуться: Боєць АТО розповів, що буде з російськими солдатами, які обстрілюють Авдіївку (відео)

Ті, "кого там немає", на особливі умови та міжнародні конвенції можуть не розраховувати, потрапивши на українську землю.

Прапор із вежі шахти "Бутівка". Фото: 24 канал.

Якщо Росія не шанує своїх солдат, яких посилає на війну на Донбасі без розпізнавальних знаків, то українські військові теж не будуть застосовувати до них міжнародні конвенції. "Якщо держава відмовляється від свого солдата, значить солдат хто? Бандит! Ми ж його туди не посилали? Значить все сходиться – ми воюємо з бандитами. Якщо вони не цінять свого солдата, то чому ми повинні їх цінувати". Такі слова на передовій сказав військовослужбовець ЗСУ з позивним "Базальт", передають Патріоти України із посиланням на 24tv.ua.

"Базальт" - командир підрозділу, який стоїть на шахті Бутівка, що між Авдіївкою та окупованим Донецьком. Ще минулого року, до того, як українські військові посунули бойовиків у бік Ясинуватої, новини про пекельну шахту не сходили з перших шпальт. Потім же всі заговорили про промзону, завдяки якій передові позиції вдалося відвести від прифронтового міста, і тим самим зменшити інтенсивність обстрілів житлових кварталів. І дійсно, на початку минулого року ситуація на Бутівці була відносно спокійною. Але з моменту останнього загострення на Донецькому напрямку тут знову точаться запеклі бої.

Саму шахту вороги обстрілюють з танків та самохідної артилерійської гармати 2С9 "Нона". Якщо снаряд не попадає у ствол шахти, то він летить на прифронтове місто. Військові жартують – цей ворожий танк їх уже "дістав". Надокучливого ворога обіцяють нейтралізувати. Поки ж танку бойовиків вдається залишатися непокараним – Мінські домовленості.

"Тим, що у нас є біля лінії розмежування, дістати практично нереально. Можемо налякати, можемо зробити щоб він просто втік. Але щоб саме знищити? Ні", – скаржиться військовослужбовець ЗСУ "Корнєй".

Боєць каже, що професійним військовим зрозуміло, що з того боку стріляють аж ніяк не ополченці. Військові припускають – ворог думає, що на вежах шахти встановлені прилади спостереження. Та запевняють – їх там ніколи не було. Зате був величезний прапор України, який тепер посічений осколками. Він сильно дратував бойовиків.

Танкові снаряди справно розбирають чавунну конструкцію шахти Бутівка. Міцний чавун не витримує і залишає важкі уламки. Журналісти один з них передадуть у Київ, у Музей Другої світової, а тепер уже і першої російсько-української війни.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...