"Ілля Новіков та сестра Надії Савченко — це люди, які причетні до її трансформації, несуть пряму відповідальність", - Фейгін

Марк Фейгін, говорячи про причини погіршення репутації Надії Савченко, відкинув можливість її вербування російськими спецслужбами.

Марк Фейгін. Фото: Politeka.

Екс-адвокат Надії Савченко Марк Фейгін вважає, що нинішня репутація народного депутата — результат впливу на неї, в тому числі, сестри Віри і його колишнього колеги Іллі Новікова. Про це він розповів в ефірі програми "Руденко. ONLINE.UA", передають Патріоти України.

Марк Фейгін, говорячи про причини погіршення репутації Надії Савченко, відкинув можливість її вербування російськими спецслужбами. "Що стосується Савченко, ви розумієте, справа була настільки гучна, стільки уваги було до неї притягнуто, що Савченко не було сенсу вербувати. Просто мотиву не було. Коли людина "під лупою" — неможливо витягти ніякої вигоди з такого вербування, Савченко просто сама така. Ось вона така", — вважає російський адвокат.

На думку Фейгіна, є інші причини "трансформації" Савченко. "Інший аспект — це її оточення. Безумовно, в якийсь момент ми зрозуміли, що у нас в групі адвокатів, яку я взяв, адвокат Новіков, звичайно, повернувся до колишніх своїх зв’язків, якими він володів і я вважаю, що і він і її сестра — це люди, які причетні до її трансформації, несуть пряму відповідальність. Далі вже фантазія може в будь-яку сторону у глядачів дозволить собі розвиватися. Я вважаю, що Новіков, який організував її поїздку в Москву, — це один з важливих, несучих аспектів її трансформації влітку минулого року", — розповів адвокат.

Фейгін також висловив упевненість в тому, що візити Надії Савченко в Москву, Мінськ і Донецьк — підривають "єдину стратегію звільнення політв’язнів". "З Савченко я не спілкуюся, бачив її, по-моєму, востаннє в червні минулого року. Ви знаєте, я її критикую. Причому мене не стосуються аспекти політичні (вона виступає проти української влади) — це внутрішній діалог України, це не справа адвоката. Я критикую тільки за її візити, відповідно, в Москву, Мінськ на зустріч з Захарченком та Плотницьким, і в Донецьк. Чому?

Тому що це підриває єдину стратегію звільнення політв’язнів. Це моя позиція і я її весь час озвучую. Я вважаю, що це все развод, звичайно, Кремля і російських спецслу б, які використовують це як пропагандистську картинку, щоб підірвати довіру української аудиторії до роботи таких, як я. Щоб говорити про те, що там не все так страшно, що там насправді можна цілком спиратися на закон, що цілком працюють процесуальні інструменти, а все решта ваша балаканина про те, що там немає суду по політичних справах — це все спроба виправдати свою недієздатність як юристів", — вважає росийский адвокат.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...