Іловайська трагедія: Експертиза вивчає можливіть злочинних дій з боку керівництва ЗСУ

По Іловайському котлу проведена експертиза з десятками тисяч документів та експертних дій.

Іловайська трагедія. Фото: УНІАН

Експертиза щодо подій під Іловайськом влітку 2014 року не виключає ймовірних помилок з боку керівництва ЗСУ. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко у програмі "Право на владу" на телеканалі «1+1». Про це повідомляють Патріоти України.

«Зараз в суді завершується судовий процес над одним із генералів ЗСУ. По Іловайському котлу проведена експертиза з десятками тисяч документів, експертних дій, яка встановила, що основним і єдиним фактором, який призвів до людських жертв українських військовослужбовців був удар в тил в 17 разів переважаючих збройних сил РФ. Це не виключає ймовірних помилок, а можливо навіть злочинних дій з боку керівництво ЗСУ, зараз це вивчає експертиза», - заявив він.

Як відомо, парламентська Тимчасова слідча комісія з розслідування Іловайської трагедії оцінює загальні втрати українських військ у тисячу осіб. За інформацією військової прокуратури, загальна кількість бойовиків та військ РФ під час боїв під Іловайськом перевищувала 16 тис. осіб. Начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що причина Іловайської трагедії - вторгнення російських військ та неузгодженість, хаотичність і недостатня компетентність при плануванні операції виходу з оточення.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...