Інакше в лікарню не везли: В Омську пацієнт з кровотечею заплатив за бензин для швидкої

Чиновники вважають, що медпрацівник в цій ситуації порушив інструкції, оскільки треба було викликати швидку з іншого села в 25 кілометрах.
Росіянину довелося платити за швидку. Ілюстрація: соцмережі.

Жителям села Кутирли Омської області (Росія) довелося оплатити бензин для швидкої допомоги, щоб водій відвіз пацієнта з внутрішньою кровотечею в районну лікарню, повідомляють Патріоти України із посиланням на Радіо Свобода.

Місцевий фельдшер наполягала на терміновій госпіталізації в медустанову, яка знаходиться в 60 кілометрах від села. Однак медсестра повідомила, що машина швидкої допомоги зламана і бензину немає. Довге очікування машини з райцентру було небезпечним для життя хворого.

Родичка пацієнта Олена Перфільєва повідомила, що медсестра запропонувала їм оплатити вартість бензину для швидкої, після чого водій погодився відвезти його в лікарню на особистому автомобілі. За словами Олени, зараз небезпеки для життя чоловіка немає. Однак в районній лікарні їх відразу попередили, що всі призначені ліки їм доведеться купувати за свій рахунок.

Після події родичі потерпілого звернулися зі скаргами в "Росздравнадзор" і до головлікаря лікарні. Представник Омського міністерства охорони здоров'я повідомила, що сьогодні була проведена внутрішня перевірка. Чиновники вважають, що медпрацівник в цій ситуації порушила інструкції, оскільки повинна була викликати швидку з іншого села в 25 кілометрах. Медсестру обіцяють покарати, а гроші повернути родичам пацієнта. Інформацію про несправності службового автомобіля в міністерстві підтвердили і пообіцяли його відремонтувати. При цьому в прес-службі запевнили, що проблем з бензином в районних лікарнях немає.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...