"Іншого варіанта немає": Гройсман обіцяє передати Тимошенко Росії, якщо "Нафтогаз" програє "Газпрому"

За словами глави Кабміну, судовий процес між "Нафтогазом" та "Газпромом" є наслідком підписання контакту Тимошенко.

Юлія Тимошенко. Фото: From-ua.com.

У разі, якщо Стокгольмський арбітраж винесе рішення не на користь НАК "Нафтогаз" за позовом "Нафтогазу" до російського "Газпрому" щодо контракту на закупівлю газу, доведеться передати Юлію Тимошенко у Росію замість грошей. Про це під час прес-конференції заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман, передають Патріоти України із посиланням на Економічну правду.

"Я не можу прогнозувати рішення суду. Я думаю, що у нас достатньо міцна правова позиція, але ми не можемо передбачати. Суд буде визначатись, ми поважаємо рішення суду. Якщо ми виграємо – справедливість відновиться по відношенню до України. Якщо не дай бог буде інше рішення суду, це десятки млрд доларів, які не можуть бути пред’явлені Україні… я не можу тут коментувати", - заявив він.

За словами Гройсмана, судовий процес між "Нафтогазом" та "Газпромом" є наслідком підписання контакту Тимошенко. "І нам Росія все порахувала, що вона попідписувала і поставила 40 млрд доларів позов до суду. Ну доведеться передати Тимошенко замість грошей, якщо вона підписала, вона і несе за це відповідальність. Чого ж за це мають платити всі українські громадяни? Іншого варіанта немає", - заявив прем’єр.

Як повідомлялося, "Газпром" в червні 2014 року звернувся до Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма з проханням про арбітраж з метою стягнення з "Нафтогазу" боргу за поставлений в 2013-2014 роках газ, а також коштів за формулою "бери, або плати" на суму 5,3 млрд доларів.

Зі свого боку "Нафтогаз" звернувся з позовом про ретроактивну зміну ціни, відшкодування переплат і скасування заборони реекспорту. Суд об'єднав обидва позови. Винесення рішення арбітрами за контрактом на поставку газу планується в квітні 2017 року. В цілому, взаємні претензії ПАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" за договором купівлі-продажу газу становлять близько 45,7 млрд доларів і 17,9 млрд доларів (без відсотків - 36,7 млрд доларів і 14 млрд доларів) відповідно.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...