Юра Єнакіївський не втримав "віджате": ринок "7-й кілометр" суд Кіпру повернув родині першого власника

Новим генеральним директором компанії ТОВ "Промринок", яку більше знають як ринок "7-й км", став Віктор Добрянський, онук покійного засновника ринку Віктора Леонтійовича Добрянського.

Керувати ринком "7 км" буде внук його засновника. Ілюстрація:businessua.com

Сьогодні, 28 січня, згідно з даними Державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців, змінилося керівництво ТОВ "Промринок". Ця компанія є власником одеського ринку "Авангард", більш відомого як "7 кілометр". Новим генеральним директором компанії став Віктор Добрянський, онук покійного засновника ринку Віктора Леонтійовича Добрянського. Про це пише сайт Главком, інформують Патріоти України.

До 2010 року ТОВ "Промринок", створене ще в 1993 році, належало Віктору Леонтійовичу, його доньці - Ірині Чернат і двом їхнім партнерам - Борису Мельничуку і Денису Волошину.

У 2010 році Мельничук привів у компанію представників "сім'ї" Януковича - членів "єнакіївської групи" Івана Аврамова ("наглядача" за Одеським регіоном) і Олега Греся, які наполегливо попросили подарувати їм по 25% від частки кожного з учасників.

Від цієї пропозиції відмовився тільки Денис Волошин, який у результаті втратив все: решта співзасновників під тиском виключили його з ТОВ, а його частка була перерозподілена. "Єнакіївська група" увійшла до складу засновників ТОВ "Промринок" у вигляді британської компанії "Паррокс Корпорейшн Лімітед", бенефіціарним власником якої є Арсен Іванющенко, син Юрія Іванющенка, відомого як "Юра Єнакієвський".

Незважаючи на те, що частка "Паррокс Корпорейшн Лімітед" становила лише близько 28%, представники цієї компанії, за підтримки Мельничука, повністю перебрали на себе керівництво компанією. Засновник ринку і його дочка були відсторонені як від управління, так і від розподілу прибутку.

У 2014 році, коли Юрій Іванющенко був офіційно оголошений в розшук Інтерполом і заявлений в переліку осіб, до яких застосовуються санкції ЄС і Швейцарії, частка "Паррокс Корпорейшн Лімітед" була спритно передана офшорній компанії з юрисдикцією в Республіці Кіпр - "Кіттеп Лімітед", кінцевим бенефіціарієм якої є вже особисто Юрій Іванющенко.

За поширеною в ЗМІ інформацією, єнакіївське угруповання, що контролювало Одеський морський порт і митницю, реалізовувало на ринку "7 км" всю контрабанду, що надходить в Україну. Була в рази піднята вартість оренди, що викликало постійне невдоволення серед підприємців. Отриманий компанією дохід ховається в тіні. Частина грошей переводиться в готівку, більша ж частина - йде на закордонні рахунки кіпрської компанії.

Слід зазначити, що в 2011 році Віктор Добрянський-старший перевів свою частку, що залишилася на створену ним юридичну особу - ТОВ "Віктор Д", а в 2013 році передав цю компанію дочці, яка в подальшому передала її своєму синові - Віктору Добрянському-молодшому.

Протягом п'яти років родина засновника ринку намагалася повернути собі право на участь в управлінні компанією. І нарешті їм це вдалося шляхом ведення цивільного процесу в іноземному суді Республіки Кіпр. Визначенням Суду Республіки Кіпр на активи компанії "Кіттеп Лімітед" накладено арешт, а директор відсторонений від виконання службових обов'язків.

25 грудня 2015 було проведено позачергові збори учасників ТОВ "Промринок", в ході яких були прийняті рішення про відсторонення злочинного керівництва від управління компанією і зміну виконавчого органу.

В Україні за фактом незаконного заволодіння цією найбільшою компанією єнакіївським угрупованням було відкрито кримінальне провадження № 32013110090000107. Кримінальна справа розслідується Генеральною прокуратурою України.

Довідка: Ринок "7 км" (офіційна назва - "Авангард"), розташований в Овідіопольському районі Одеської області - один з найбільших промтоварних ринків Східної Європи. На території ринку функціонують 15 тис торговельних і складських об'єктів, а також підприємства громадського харчування та автостоянки.

Ринок забезпечує роботою понад 10 тисяч підприємців, в цілому на ринку працює близько 60 000 чоловік. У штаті ТОВ "Промринок" - понад 1200 осіб. Щодня ринок відвідує понад 200 000 покупців.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...