Привіт "молодій команді": В оточення Черновецького відібрали заповідний дніпровський острів

Апеляційний суд визнав недійсність рішень про передачу землі Жукового острова кооперативу "Котміст".

Незаконні маєтки на Жуковому острові. Фото:Fаcebook

Апеляційний госпсуд підтвердив рішення Господарського суду Києва про скасування права власності на землі Жукового острова, якими незаконно заволоділи соратники Леоніда Черновецького. Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України, зазначають Патріоти України.

"Управлінням Генеральної прокуратури України з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями, завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього заступника голови Київської міської держадміністрації - начальника Головного управління земельних ресурсів у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) КК України", - повідомили в ГПУ.

Слідство встановило, що він "умисно, з метою одержання неправомірної вигоди для іншої юридичної особи, і в порушення норм чинного законодавства без належного опрацьовування і вказівки наявних обмежень, зловживаючи своїм службовим становищем, безпідставно погодив передачу для будівництва земельної ділянки площею понад 70 га загальною вартістю більше 1,4 млрд грн, які можуть бути включення в межі ландшафтного заказника місцевого значення "Острів Жуків", у власність обслуговуючому кооперативу.

Надалі рішенням Київської міської ради ці ділянки землі були передані у власність ОКЖК "Котміст".

Незаконні рішення Київської міської ради, а також державні акти на передані землі, Генпрокуратура оскаржила в Господарському суді Києва.

Рішенням господарського суду від 15 грудня 2016 року низка рішень Київської міської ради визнані недійсними, скасовані держакти на право власності на землю загальною площею понад 70 га природно-заповідних земель міста Києва.

Вчора, 5 квітня, Київський апеляційний госпсуд підтвердив апеляції рішення Господарського суду від 15 грудня 2016 року і залишив його без змін.

До речі, серед інших на цій землі будував собі маєток один із соратників Януковича екс-регіонал Юрій Іванющенко (Єнакієвський), пишуть Наші гроші.

Новий шлях постачання армії агресора маже готовий: Росіяни завершують будівництво залізничного моста поблизу Маріуполя, - Андрющенко

четвер, 25 квітень 2024, 9:32

Російські окупанти майже завершили будівництво залізничного моста біля села Гранітне, що неподалік Маріуполя. Про це у своєму телеграм-каналі написав радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко. "Будівництво залізничного мосту біля Гранітно...

Науковці розшифрували практично знищені папіруси з Помпеї, з котрих дізнались місце поховання великого філософа Платона та обставини його життя

четвер, 25 квітень 2024, 9:23

Революційне сканування та дослідження папірусів Геркуланума виявило чудові нові подробиці про філософа Платона, зокрема точне місце його поховання, повідомляє "Ancient Origins" . Це значне археологічне досягнення стало результатом проєкту розшифровки ...