"Із 250 осіб залишилося 46": Екс-бойовик "ДНР" розповів про вражаючі втрати терористів

62-річний місцевий житель пройшов вишкіл і ніс службу у варті, зокрема на лінії фронту.

Втрати бойовиків набагато більші, ніж розповідають їхні командири. Фото: соцмережі.

Затриманий у Донецькій області терорист так званої "ДНР" розповів про жахливий бій біля села Маринівка, коли силами АТО були ліквідовані понад 200 російських найманців. Про це інформує Покровський відділ поліції Донецької області, передають Патріоти України.

Як зазначається, 62-річний місцевий житель пройшов вишкіл і ніс службу у варті, зокрема на лінії фронту. Він зізнався, що це була "найбільша помилка в його житті", за яку йому тепер "дуже соромно". За його словами, він у червні 2014 року, залучений обіцянками великої зарплати, поїхав до Донецька і добровільно вступив до лав бойовиків. Його записали в підрозділ саперів, проте, оскільки спеціальних умінь у новобранця не було, за його словами, перевели робітником на кухню.

Після чого чоловік разом із батальйоном переїхав до Слов'янська, де, крім обов'язків кухаря, він заміняв у караулі. Для цього він отримував бойову зброю і боєприпаси. "Наш "батальйон" складався із 15 осіб. Командира ми називали "Беня". Таким складом ми об'їхали багато міст - Краматорськ, Єнакієве, Новоазовськ, Сніжне, Торез та Донецьк. Для навчання нас відправляли під Новоазовськ. Там спеціально підготовлені інструктори навчали нас військовій справі та стрільбі з різного виду зброї", - прокоментував затриманий бойовик.

Чоловік акцентував свою увагу на бій в селі Маринівка. Тоді було поставлено завдання солдатам - зайняти позиції українських військових. "Бій був запеклий і після нього з наших 250 осіб у строю залишилося лише 46. Решта загинули або отримали важкі поранення", - сказав затриманий.

Чоловік зазначив, що зарплату в розмірі 5 тисяч гривень, він отримав лише раз. "Зрозумівши, що обіцяні "скажені" гроші ніхто нам, найманцям, виплачувати не збирається, я залишив ряди терористів і почав працювати в Донецьку автослюсарем. Потім я вирішив повернутися до рідного міста Мірноград і як тільки сюди приїхав, мене затримали", - прокоментував бойовик. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Підозрюваному загрожує до 8 років позбавлення волі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...