"Камера тортур": У Криму учасника Майдану посадили в камеру до прихильників "ЛНР / ДНР", - правозахисники

Юнак розповів, що співкамерники його ображають, провокують на сварки, принижують і погрожують фізичною розправою.

Андрій Коломієць. Фото: crimeahrg.org.

Учасник Євромайдану Андрій Коломієць знаходиться в СІЗО Сімферополя в одній камері з прихильниками так званих «ЛНР / ДНР» і відчуває тиск від своїх сусідів по камері через національність, віросповідання і свою громадянську позицію. Про це повідомляє Кримська правозахисна група, передають Патріоти України.

Адвокат Коломійця під час судового засідання повідомив судді Київського районного суду Сімферополя Білоусов про такий тиск на підзахисного. Захисник на суді повідомив, що, за словами Коломійця, разом з ним в одній камері в СІЗО Сімферополя перебувають двоє осіб, імовірно, прихильники «ДНР / ЛНР». Як повідомив Андрій Коломієць, один з них - житель Севастополя, воював проти України на боці самопроголошеної «ЛНР».

Коломієць розповів своєму адвокатові, що співкамерники ненавидять його як «українця, опозиційно налаштованого до режиму Януковича». Його ображають, провокують на сварки, принижують і погрожують фізичною розправою. Решту співкамерників учасники самопроголошених республік налаштовують проти українця. Тому інші ув'язнені ставляться до нього швидше вороже, ніж нейтрально.

Адвокат вказав суду, що «здоров'я Андрія Коломійця ослаблене знаходженням під вартою понад 10 місяців. Тому загрози від співкамерників Коломієць оцінює як реальні ». Адвокат зазначив, що «зазначені обставини перебування Коломійця під вартою є фактично тортур». Захисник українця також повідомив суду, що в камері, розрахованій для знаходження 6 чоловік, постійно знаходяться не менше 10 осіб, іноді їх кількість збільшується ще на кілька чоловік.

Як відомо, Андрія Коломійця, 22-річного жителя Київської області звинувачують нібито в замаху на вбивство двох колишніх співробітників «Беркута» під час Майдану в Києві. Йому закидають кілька статей Кримінального кодексу РФ: вбивство двох і більше осіб (незавершене), зберігання наркотичних засобів, замах на злочин. В цілому, Андрію Коломійцю може загрожувати до 20 років позбавлення волі.

30 березня на судовому засіданні адвокат вказав суду на застосування тортур до Коломійця після затримання, а також вказав на факти, які свідчать про фальсифікації в цій справі. Свідок з боку захисту також вказувала на те, що у Коломійця були сліди тортур на тілі. Андрій Коломієць заявив суду, що російські спецслужби катували його електричним струмом і душили.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...