"Капітошка" виявився несмачним: Авторка казки відсудила у рівненського ресторану 37 тис. грн.

Авторські права на назву «Капітошка» письменниця Наталія Гузєєва зареєструвала понад 10 років тому. До того ж, вона ретельно стежить за тим, аби продукція, іменована героями її мультику, була якісною та корисною.

Ресторан у Рівному полюбляє літературні назви для страв. Фото: Радіо Трек.

Відома українська дитяча письменниця, авторка сценарію мультфільму «Капітошка» Наталія Гузєєва виграла у Рівненському міському суді справу про захист права інтелектуальної власності проти елітного міського ресторану. Про це повідомляє місцевий сайт «Крапка», передають Патріоти України.

«Капітошкою» заклад харчування назвав один із дитячих салатів. Авторські права на назву «Капітошка» пані Гузєєва зареєструвала понад 10 років тому. До того ж, вона ретельно стежить за тим, аби продукція, іменована героями її мультику, була якісною та корисною. А от якісний склад салату «Капітошка» викликав сумніви», – прокоментував спір патентний повірений України Юрій Трачук, який представляв інтереси письменниці у суді.

За його словами, спершу було надіслано керівництву закладу офіційного листа, аби вони ліквідували «погрішності», й таким чином вичерпали конфлікт. Проте в ресторані лист проігнорували.

Юрій Трачук зазначив — коли справа дійшла до суду, орендар ресторану став заперечувати, що салат із такою назвою є у меню. Мовляв, наведений позивачем перелік страв не належить їхньому закладу. Однак суд постановив: використання назви «Капітошка» можливе лише зі згоди авторки, і зобов’язав відповідача компенсувати письменниці понад 37 тис. грн. Чи подаватимуть власники ресторану апеляцію, наразі не відомо.

Як повідомило «Радіо Трек», ресторан у Рівному, з яким судилася Гузєєва, має назву Jazz & Blues. У меню закладу є інші салати з назвами мультиплікаційних персонажів, як-от страва «Відбиток вуха Чебурашки», «Вінні-Пух» і таке інше.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...