Карта АТО на 27 серпня: 20 обстрілів на Луганському напрямку, 37 - на Донецькому

Пошкоджені житлові будинки, 12 тисяч мешканців лишилися без світла, води та зв'язку

Карта АТО на 27 серпня. Фото: РНБО

Найбільша активність бойовиків спостерігається на Донецькому напрямку: зафіксовано 37 обстрілів. У Авдіївці терористи пошкодили два житлових будинки, мешканці, за попередніми даними, не постраждали. Про це інформують Патріоти України з посиланням на Інформаційно-аналітичний центр РНБО.

"Окупанти порушують режим тиші по всій лінії розмежування, за винятком ділянки фронту південніше Горлівки – північніше Ясинуватої. Особливо потужні обстріли українських позицій сталися на світлодарській дузі, під Зайцевим, в авдіївській промзоні, на ділянці фронту Авдіївка – Піски. Окрім масового використанням мінометів, ворог залучив гармати і танки", - йдеться у повідомленні.

Ситуація на Луганському напрямку наступна: вже після заходу сонця окупанти почали серію потужних обстрілів Станиці Луганської із застосування мінометів та бронетехніки. Внаслідок агресивних дій противника пошкоджено магістральну лінію електропостачання, 12 тисяч людей залишилися без світла, води та зв’язку. Місце пошкодження перебуває у небезпечній зоні, проте там вже працюють фахівці-ремонтники – українська влада оперативно докладає зусиль для полагодження інфраструктури.

Другою гарячою точкою минулої доби було Кримське, де окупанти тричі відкривали вогонь зі 122-мм артилерії. Всі обстріли відбулися в темну пору доби, загалом було випущено понад 70 снарядів.

Низка ворожих провокацій відбулася і на інших ділянках фронту – у Сизому, Золотому та Попасній.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 20 ворожих обстрілів, зокрема 7 – з важкого озброєння.

Переважна частина ворожих обстрілів минулої доби відбулася у другій половині дня.

Маріупольський напрямок теж у активній зоні. Вчора постраждало 2 цивільних: у Широкиному ворожий снайпер застрелив волонтера, і поранено чоловіка на КПВВ "Мар’їнка".

Внаслідок щедрого постачання боєприпасів з Росії окупанти продовжують масовані обстріли українських позицій з важкого озброєння.

По фронту працюють цілі батареї мінометів та гармат окупантів, розгорнуті у Старомихайлівці, Петровському районі Донецька, Оленівці, Докучаєвську, Комінтерновому, Саханці. Рекордний за тривалістю та потужністю мінометний обстріл з боку НЗФ вчора вранці відбувся в Широкиному. Протягом 2 годин по наших позиціях було випущено понад 180 мін.

"Спокійних ділянок на фронті немає: обстріли фіксуються практично біля кожного населеного пункту та важливої позиції сил АТО на лінії розмежування", - констатують в РНБО.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбувся 31 ворожий обстріл, зокрема 17 – з важкого озброєння (міномети калібром 82 та 120 мм, 152-мм гармати).

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...