Кава замість інсуліну: Швейцарці здивували світ

Дослідники захотіли знайти альтернативу ін'єкціям інсуліну, які люди з діабетом мають робити регулярно.

Діабетики зможуть замінити уколи кавою. Ілюстрація: соцмережі.

Філіжанка кави після прийому їжі може допомагати тримати рівень цукру у крові, передають Патріоти України.

Вчені із Швейцарської вищої технічної школи розробили технологію, яка це дозволятиме робити. Дослідники захотіли знайти альтернативу ін'єкціям інсуліну, які люди з діабетом мають робити регулярно. Так вони тримають рівень глюкози у кровів нормі.

Їм вдалося створити спеціальний імплантат: він складається із клітин, які створили на основі тканин людської нирки, та рецептору, що викликає вивільнення інсуліну. При потраплянні кофеїну в організм імплантат вивільнятиме інсулін.

Учені вбудували його у 10 мишей, які мають діабет ІІ типу і почали давати їм каву разом із їжею. Після цього дослідники зробили мишам аналізи на рівень цукру у крові. Виявилося, кави та імплантату достатньо, щоб рівень цукру був у нормі. Подібні імплантати для людей можуть з’явитися на ринку приблизно за 10 років.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...