"Херсонський Гоген": Як бабуся стала визнаною художницею, вийшовши на пенсію (відео)

Олені Рибальченко 88 років. Хоч в роду були художники, сама за пензля взялася вже на пенсії.

Одна з картин Олени Рибальченко. Фото: 24 канал.

Олена Рибальченко не має спеціальної освіти. І її художній дар прокинувся досить пізно, вже коли жінка вийшла на пенсію. Зараз жінці 88 років. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на 24tv.ua.

Тісна однокімнатна квартира пані Олени завалена картинами. Вони лежать стосами у кожному кутку. Бо жінка малює безупинну. Під майстерню облаштувала кухню. За полотно - фанера.

Прямо біля каструль вона пише свій черговий шедевр. Це буде картина про учасника АТО, який втратив на війні обидві ноги. Воїна художниця побачила на вулиці і не змогла його забути.

Олені Рибальченко 88 років. Хоч в роду були художники, сама за пензля взялася вже на пенсії. Якось під час ремонту вирішила розписати стіну у квартирі. Згодом взялася і за двері.

Художниця намалювала біля тисячі картин. Чимало з них побували в усіх великих музеях України. Мистецтвознавці називають жінку самородком, "херсонським Гогеном". Попри визнання, живе художниця дуже скромно в звичайній однокімнатній квартирі. Фарби та пензлі купує за пенсію. Ще й підгодовує голубів та дворових котів.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...