Хіти тижня. 10 000 головорізів готові виконати будь-який наказ: Сурков утворив у Росії "Союз добровольців Донбасу"

В Росії члени "Союзу" користуються авторитетом, беззаперечною підтримкою влади та спецслужб, мають власний розкручений сайт.

Контррозвідка СБУ надала матеріали про діяльність на території Росії "громадської організації", яка об’єднує кілька тисяч справжніх злочинців. Вона отримала назву "Союз добровольців Донбасу". Про це пише ТСН, передають Патріоти України.

Осередки діють практично у всіх суб’єктах РФ. Особлива активність спостерігається на території окупованого Криму, куди входять не тільки "добровольці Донбасу", а й члени так званих сил народної самооборони, які сприяли анексії Росією півострова. Загальна чисельність організації декларується у межах 10 тисяч осіб. Це переважно ті, хто брав участь у бойових діях на сході України.

"У будь-якій більш-менш цивілізованій країні ці люди були б негайно притягнені до кримінальної відповідальності за цілий букет різноманітних злочинів: участь у незаконних збройних формуваннях, найманство, вчинення терористичних актів, вбивства, захоплення заручників, незаконний перетин державного кордону та навіть банальний грабунок. Але тільки не в Росії", - зауважили у контррозвідці СБУ.

В Росії члени "Союзу" користуються авторитетом, беззаперечною підтримкою влади та спецслужб, мають власний розкручений сайт. Охоче дають інтерв’ю, виступають на телебаченні як "експерти" та "аналітики", проводять масові заходи, відкривають пам’ятники та збирають пожертви.

"Союз" заснували у жовтні 2015 року. На установчому з’їзді були присутні понад 600 делегатів – громадян Росії, які представляли збройні формування, що захоплювали українські землі Донбасу ("Оплот", "Восток", "Пятнашка", "Спарта", "Призрак", "Русич", "Всевеликое войско Донское" та інші групи).

Було проголошено, що "Союз" є міжрегіональною організацією та діє на всій території Росії. Очолив організацію колишній "прем’єр-міністр ДНР" Олександр Бородай, посаду першого заступника зайняв колишній "міністр державної безпеки ДНР" Андрій Пінчук.

Організація, до складу якої входять виключно злочинці, була безперешкодно зареєстрована у Міністерстві юстиції РФ.

"СДД" декларує, на перший погляд, виключно соціальні завдання – медична допомога добровольцям, що потребують лікування, їхня адаптація у суспільстві, гуманітарна практика, законодавче закріплення пільг як учасників бойових дій.

Але це лише на поверхні. Зокрема, Бородай зазначив: "Називати добровольців ветеранами ще рано. Війна не закінчена, справу, заради якої ми пішли навесні 2014-го, ще не закінчено, і на нас чекає ще багато завдань. Українські події чекають на вирішення. Такого роду процеси рідко бувають мирними. Тому російські добровольці ще знадобляться на території "Новоросії".

Тобто, організація, яка зараз налічує до 10 тисяч членів, готова у будь-який момент продовжити свої злочинні дії, наголосили у контррозвідці СБУ.

Занепокоєння викликає і мета створення організації, яку сформульовано так: "Ми готові відстоювати інтереси росіян не тільки на Донбасі. Події можуть потребувати участі добровольців в різних точках світу".

Виходить, що "Союз" несе загрозу не тільки для України, але й для всього світу. Принаймні, делегації керівництва "СДД" неодноразово фіксувалися на Балканському півострові – у Сербії, Боснії та Чорногорії, де вони встановлювали дружні контакти з місцевими козачими проросійськими організаціями, ставали у них почесними отаманами. Керівники "СДД" Бородай, Пінчук та інші також близько зійшлися з місцевими церковними діячами, тісно пов’язаними з РПЦ, додали у контррозвідці СБУ.

За дивним збігом обставин, невдовзі після цих візитів у Чорногорії в жовтні 2016 року було зірвано спробу спецслужб Росії здійснити у цій країні державний переворот. Сценарій доволі знайомий українцям на власному сумному досвіді: проросійські настрої – "свідомі козачки" – "ми проти НАТО" – "ихтамнет". Але зірвалося… Чорногорія в НАТО.

Усі ілюзії стосовно справжніх цілей "Союзу" розвіялися у жовтні 2016 року. Тоді на закритому засіданні керівництва організації Бородай оголосив, що "СДД" перебуває на заключному етапі формування як військова організація та має повну підтримку з боку Адміністрації президента РФ, керівництва Міністерства оборони та спецслужб.

На підтвердження контррозвідка СБУ публікує фото з закритого засідання.

В центрі на фото – усім відомий Владислав Сурков, представник адміністрації Путіна. Зліва – тісно пов'язаний з ФСБ голова "СДД" Бородай.

Наступне фото – з чергового з’їзду "Союзу", на якому знову був присутній Сурков. А другий справа – заступник Бородая Андрій Пінчук, голова "ради командирів" "СДД". Пенсіонер ФСБ. Один з колишніх керівників "міністерства держбезпеки" Придністров’я, "міністр державної безпеки ДНР".

На іншому фото з цього ж з'їзду можна побачити одіозного "отамана Всевеликого войска Донского" Миколу Козіцина (у центрі). Він і його сумнозвісне "войско" повністю контролюється військовою розвідкою Російської Федерації. Отаман гарантував мобілізацію під знамена "СДД" 50 тисяч козаків.

Діяльність "Союзу" в Росії має яскраво виражений мілітаристський ухил. З членами організації постійно проводяться військові збори, на яких вдосконалюються навички володіння зброєю, здійснюються навчання новобранців (які ще не воювали на Донбасі, але мають первинну військову підготовку).

Останній масовий збір військової спрямованості відбувся 2017 року в Ростовській області, у ньому брали участь кілька тисяч осіб. Військові табори "СДД" також розпочинають діяльність на постійній основі в окупованому Криму.

"Очевидно, навіть у найбільш безпристрасних спостерігачів не залишилося ні крихти сумнівів, що агресивні наміри стосовно сусідніх держав у Росії культивуються на загальнодержавному рівні та природнім чином конвертуються у створення та активну діяльність таких структур, як "Союз добровольців Донбасу", які у будь-який час здатні захищати "русский мир". Іншими словами: приходити зі зброєю на чужу землю", - підсумували у контррозвідці СБУ.

Подробиці біографій найбільш одіозних діячів цієї злочинної організації будуть висвітлені у подальших публікаціях.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...