Хіти тижня. До чого докотилася Росія: Стала відома причина витоку повітря з МКС

Знамените російське "авось прокатит" в черговий раз показало, чого варта космічна галузь РФ.

Фото: РИА НовостиВитік повітря на Міжнародній космічній станції (МКС) стався через виробничий брак, який виник ще на Землі на борту корабля «Союз МС-09", що пристикувався до неї. Відповідальний за недбалість вже встановлений. Про це повідомило джерело в ракетно-космічній галузі, передають Патріоти України.

Інший співрозмовник агентства розповів, що співробітник, що проробив зайвий отвір, очевидно, помітив помилку, тому заліпив його спеціальним клеєм. Тому брак не був виявлений при перевірці герметичності корабля перед запуском і в перші два місяці польоту. Однак пізніше клей висох і був видавлений, відкривши отвір, відзначило джерело.

Ракетно-космічна корпорація «Енергія» почала внутрішнє розслідування. Витік повітря на МКС був виявлений в ніч на 30 серпня. Тоді екіпаж встановив, що його причиною стала мікротріщина у відсіку космічного корабля «Союз МС-09". Спочатку причиною появи тріщини називалося попадання метеорита. Пізніше російські космонавти заліпили її герметиком.

У квітні минулого року на «Союзі», який повертав з МКС на Землю трьох космонавтів, сталася розгерметизація на фінальному етапі спуску - на висоті 8 кілометрів. Тоді Роскосмос замовчав про цю аварію.

Про неї стало відомо лише через півроку з прес-конференції американського астронавта Томаса Стаффорда. За його словами, при розкритті парашута «Союзу» скоба зачепила корпус корабля, зробивши в ньому дірку. Видання Space News вказало, що «інцидент поставив під сумнів надійність російського апарату» з урахуванням численних проблем російської космічної галузі. NASA користується російськими «Союзами» з тих пір, як сім років тому відмовилося від американського шаттла.

Джерело: РИА Новости

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...