Хіти тижня. "Дипломатичний багаж" у літаку для перших осіб РФ: Подробиці про дипломатів Путіна у справі кокаїнового скандалу

Йдеться про літак Іл-96 з бортовим номером 96023, яким володіє "Спеціальний льотний загін (СЛЗ) "Росія" Управління справами президента Росії, що спеціалізується на перевезенні перших осіб держави.

Фото:Twitter

На фото з кримінальної справи про розкриття каналу постачання наркотиків з Аргентини в Росію є знімок з літаком, який вантажив валізи. У цих валізах, як припускали організатори каналу, повинні були знаходитися 400 кг кокаїну. Про це повідомляє російське агентство РБК з посиланням на офіційну сторінку аргентинської жандармерії у Twitter, передають Патріоти України.

На фото видно бортовий номер лайнера — 96023. Літак з таким бортовим номером в серпні 2016 року отримав ФГБУ "Спеціальний льотний загін (СЛЗ) "Росія" Управління справами президента Росії, який спеціалізується на перевезенні перших осіб держави.

Сайт russianplanes.net, який спеціалізується на зборі даних про російські літаки, пише, що 6 грудня 2017 року літак Іл-96 з бортовим номером 96023 дійсно був в аеропорту Буенос-Айреса, був у Кабо-Верде, звідки вилетів до Москви.

За словами міністра національної безпеки Аргентини Патриції Буллрич, саме в грудні 2017 року вантаж кокаїну був відправлений "як дипломатичний багаж на російському урядовому літаку".

У свою чергу, в СЛО "Росія" так прокоментували інформацію про бортовий номер літака і його маршрути: "Дана інформація не відповідає дійсності".

Журналісти звертають увагу, що маршрути літака з номером 96023 збігаються в тому числі і з закордонними візитами перших осіб Росії, зокрема, глави МЗС РФ Сергія Лаврова і прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва.

"Основне завдання спеціального льотного загону "Росія" — забезпечення перевезення перших осіб, яким відповідно до закону це належить", - підкреслив глава галузевого російського агентства "Авіапорт" Олег Пантєлєєв.

На сайті управління Справами президента РФ, у підпорядкуванні якого знаходиться "Росія", говориться, що компанія перевозить президента, голови уряду, голову Ради Федерації, спікера Держдуми, голів Конституційного і Верховного судів, генерального прокурора, голову Слідчого комітету, керівника адміністрації президента і міністра закордонних справ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...