Експерти російського дослідного центру харчування (Інститут харчування РАМН) знайшли в ковбасі виробництва підмосковної компанії «Мортадель» сліди ДНК людини. Про це пишуть «Известия» з посиланням на одного з фахівців центру, передають Патріоти України.
Зразки ковбаси були взяті на території виробництва «Мортадело» - в селищі Нагірне Пушкінського району Московської області.
За словами співрозмовника газети, ДНК була виявлена в двох продуктах «Мортадель» - «Королівській» ковбасі та зернистому сервелаті. «Не пригадаю таких випадків останнім часом. Це щось, надзвичайне», - підкреслило джерело видання.
Він уточнив, що аналіз ковбаси проводив за правилами ідентифікації сировинного складу м'ясної продукції з використанням спеціальної тест-системи, яка реагує на ДНК людини.
Причини присутності слідів людської ДНК в ковбасі поки невідомі. Спеціаліст інституту харчування заявив, що «залишається тільки здогадуватися, як таке можливо».
Як сказано на сайті компанії, «Мортадель» входить до двадцятки провідних м'ясопереробних заводів в Росії. Її історія почалася в 1991 році, «коли були зроблені перші сто кілограмів ковбаси Талліннської». Сьогодні потужність заводу становить 100т продукції в день. У компанії заявляють, що вся продукція «Мортадель» «виготовляється з екологічно чистої, добірної охолодженої сировини з власної агрофірми, натуральних спецій і прянощів, свіжих яєць, молока», а все виробництво ведеться без штучних добавок і без хімічних прискорювачів дозрівання ковбас.
Знакова заява з огляду на те, що ще недавно НАТО і політичне керівництво країн ЄС застерігали українську сторону щодо можливої реалізації планів звільнення Криму військовим шляхом. Зараз – оцінки протилежні. Нам, схоже, дають "зелене світло" щодо Криму.
Росія готує масштабний наступ в Україні чи він вже розпочався? Хто задіяний у штурмі позицій ЗСУ на Донецькому та Луганському напрямах? Білорусь контактує із представниками НАТО та категорично відмовляється виконувати вимоги Кремля? . 00:15 Країни Захо...