Хіти тижня. Крадуть все: Боєць АТО розповів про непросту ситуацію в ЗСУ (відео)

В українській армії процвітає розкрадання державного майна в особливо великих розмірах.

Юрій Темченко

Про це розповів офіцер 80-ї бригади Юрій Темченко, передають Патріоти України видання "Журналіст".

Як приклад він навів списання великої кількості гасу в танковій роті в 80-й бригаді командиром танкової роти.

"Протягом півтора років я був свідком того, що командир роти зливає і відвозить велику кількість гасу. Це було регулярно. Про це я повідомляв командуванню, але командування після перевірки не знаходило помилок у документах, і мої претензії були бездоказові. Дійшло до того, що командування і в мою сторону дивилося дуже косо. Мене стали звинувачувати, що я хочу зайняти місце командира роти, що мені було нецікаво тому, що я більше хочу бути з сім'єю, ніж присвятити життя армії", - розповів Темченко.

Він повідомив, що до нього в руки потрапили путівки, в яких виявилися грубі помилки, які вказували на списання гасу в великих кількостях.

"Звернувся до командира бригади і сказав про намір подавати заяву в прокуратуру. Він відповів, що це моє право. І я подав заяву", - розповів офіцер.

"Було кілька людей, які намагалися перешкоджати злочину. Один із них отримав поранення на виїзді, і в помсту командир роти не відпускав його до лікарів. Зараз ця людина отримала другу групу інвалідності через те, що у нього виникли ускладнення. Він отримав травму взимку, а звернувся до лікарів у травні. Командир роти - це Кушнірук Руслан Ярославович у званні капітана", - додав він.

За словами Темченка, крадіжка палива стала можливою через недосвідченість бригади.

"Зробити це нескладно тому, що кожен танк споживає тисячу літрів на 100 км. Працюючи на місці, танк споживає 70 літрів на годину. За десяти танках це колосальна кількість палива. Знаючи обсяги споживання, відразу розумієш, що на танкову роту потрібно багато палива. І питання про витрату на одну або п'ять тисяч палива виникати не будуть. Плюс Кушнірук скористався тим, що в десанті ніколи не було танків", - розповів військовий.

"Вся відповідальність лежить на командирі танкової роти. Рішення красти чи ні лежить тільки на людині. Це не відповідальність системи або держави. І ця людина повинна відповісти за свої дії", - підсумував Темченко.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...