Хіти тижня. Не все так просто, як Путін говорить: Озвучено нову загрозу для Керченського мосту

Юрій Медовар порадив тим, хто має намір перетинати Керченську протоку, користуватися не мостом, а поромною переправою.

Кримський міст може рухнути у будь-який момент. Фото: РБК.

Окрім сильних штормів і землетрусів Керченський міст можуть зруйнувати сильні коливання в результаті резонансу. Про це в інтерв'ю розповів старший науковий співробітник Інституту водних проблем РАН, кандидат геолого-мінералогічних наук, гірничий інженер-гідрогеолог, член партії РОДП "Яблуко" Юрій Медовар, передають Патріоти України.

"Я вам розповім, як звалився маленький міст у Казахстані за часів Радянського Союзу. Під мостом проходила снігоприбиральна машина, і водночас по мосту їхав ГАЗ-69. Вони увійшли в резонанс, міст завалився, загинуло 4 людини", - повідомив він.

На думку вченого, подібний сценарій становить небезпеку і для Кримського (Керченського) мосту. "Найнебезпечніше, що коливання можуть увійти в резонанс. Наприклад, по морю пішов льодостав, який може навертати криги, або великотоннажні кораблі, а зверху поїхали машини", - пояснив Медовар.

Відповідаючи на запитання, що буде відбуватися, якщо Кримський міст почне валитися, він сказав: "Не дай Бог, навіть не хочу про це говорити. Якщо буде перенапруження, може піти перекіс, і в цьому місці може бути провал". У цьому контексті вчений порадив тим, хто має намір перетинати Керченську протоку, користуватися не мостом, а поромною переправою. "Я просто хочу, щоб усі були живі", - зауважив він.

Джерело: Обозреватель

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...