Хіти тижня. Рятуйся, "Кузя" всіма "веслами": Новітній авіаносець США має вражаючі розміри та бойові характеристики (фото)

"Пентагон ще раз довів технологічу перевагу як над союзниками з ""золотого мільярду"", так і над покужнішим суперником - Китаєм. Про технічно відсталу Росію і згадувати соромно.

Авианосец USS Gerald R. Ford (фото - navy.mil)

У Норфолку, штат Вірджинія, пройшла церемонія введення до складу ВМС США новітнього авіаносця USS Gerald R. Ford, названого в честь 38-го президента США Джеральда Форда. Про це повідомляє CBS News, передають Патріоти України.

"Американська сталь і американські руки створили 100-тисячотонні послання світу. Могутність Америки не має собі рівних", - заявив на церемонії президент США Дональд Трамп.

Він зазначив, що в цьому році домігся збільшення витрат на оборону на 20 млрд доларів, а на наступний рік планує збільшення в розмірі 54 млрд доларів.

Загальна вартість авіаносця, побудованого при адміністрації Барака Обами, склала 12,8 млрд доларів. Довжина корабля - 337 метрів, ширина - 76 метрів. Він може приймати більше 75 військових літаків і розвивати швидкість до 56 км / ч.

Як повідомляє Голос Америки, на судні будуть служити 2600 моряків, що на 600 менше, ніж на попередніх поколіннях авіаносців. Командування ВМС зазначає, що за 50 років служби судна буде зекономлено понад 4 мільярди доларів.

Повітряне крило, яке буде підтримувати USS Ford, може додати більше персоналу до корабля, який розрахований на більш ніж 4600 членів екіпажу.

USS Gerald R. Ford був побудований гігантської суднобудівної компанією Newport News Shipbuilding в штаті Вірджинія.

Нагадаємо, Єдиний 35-річний авіаносець, котрий зберігся в рядах ВМС Росії, «Адмірал Кузнецов» Не тільки морально застарілий, але і технічно несправний.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...