Хіти тижня. Страховиська з нашої планети, яких краще не бачити проти ночі (фото, відео)

На Землі існує безліч моторошних істот, але ці вселяють справжній жах.

Патріоти України пропонують читачам добірку найбільш жахливих монстрів нашого світу.

Риба з людським обличчям

Рибу-краплю часто називають рибою з людським обличчям. У неї величезні очі, які багато хто називає сумними, а також ніс, який за формою нагадує людський.

Вона має унікальну будову тіла, через яку стає абсолютно не схожою ні на одну земну рибу. Довжина тулуба складає до 70 см, на ньому немає луски, плавників, а також плавального міхура.

Мешкає цей глибоководний монстр у Тихому, Атлантичному і Індійському океанах. Зокрема, її можна зустріти біля узбережжя Австралії і Тасманії.

Акула-гоблін

Свою назву отримала за химерну зовнішність: морда цієї акули закінчується довгим дзьобовидним виростом, а довгі щелепи можуть далеко висуватися.

Найбільша відома особина досягала довжини 3,8 метра і важила 210 кг.

Мешкає вона на глибині від 300 до 1300 метрів, але може опускатися і глибше. Акулу-гобліна можна зустріти у теплих і помірних водах Атлантичного і Індійського океанів, а також поблизу Африки і Каліфорнії.

Морський диявол

Цей морський мешканець і справді нагадує монстра. Він вічно голодний, огидний і дуже небезпечний для глибоководних жителів.

Рот у цієї риби до неподобства великий, він втиканий частоколом гострих зубів. Гола шкіра з бахромою зі шкірястих мочок надає їй на рідкість страхітливий вигляд.

Цей вид риб живе у північно-західній атлантичній прибережній зоні.

Але, незважаючи на жахливу зовнішність, ця риба з розряду делікатесів. Її їдять мільйони людей в Європі, Японії, і в США.

Риба-жаба

Це малорухливі донні риби, які мають товсту приплющену голову і стислі з боків хвости. У неї відсутня луска, але все тіло вкрите наростами і всіяне безліччю отруйних шипів.

Рот широкий, великий, з численними гострими зубами.

Японський краб-павук

Цей гігантський краб-павук один з найбільших представників членистоногих.

Довжина тулуба досягає 45 см, розмах першої пари ніг – 3 метрів, а їх вага доходить до 20 кг!

Виглядає страхітливо, чи не так?

Харчуються вони молюсками і залишками тварин. Живуть гігантські краби імовірно до 100 років в Тихому океані недалеко від Японських островів. Найчастіше зустрічаються близько Кюсю і Хонсю.

Смугаста зубатка

Особливо лякає паща цієї риби: зуби розташовані у декілька рядів на щелепах, піднебінні і сошнику.

Максимальна довжина тіла 150 см, маса – до 23,6 кг!

Живуть у північній частині Атлантичного океану і в Північному Льодовитому океані. Зустрічаються у Північному, Норвезькому і Баренцовому морях.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...