Хіти тижня. В "Укроборонпромі" показали розробки озброєння, виготовлені спільно з "Лігою оборонних підприємств України" (фото)

Розробки були представлені на форумі, який покликаний стати відкритим майданчиком для всіх підприємців, які працюють в оборонно-промисловому комплексі України.

Бойовий модуль “Штурм-М”. Фото:прес-служба "Укроборонпрому"

ДК “Укроборонпром” та “Ліга оборонних підприємств України” під час першого Всеукраїнського форуму приватних підприємців оборонної промисловості, який стартував сьогодні, 28 вересня, у Києві, продемонстрували спільні розробки озброєння та військової техніки. Про це йдеться на сайті Укроборонпром, передають Патріоти України.

Форум, відкритий за участю Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова, був ініційований Лігою оборонних підприємств України та НТУУ “Київський політехнічний інститут ім. Сікорського”. Він покликаний стати відкритим майданчиком для всіх підприємців, які працюють в оборонно-промисловому комплексі України, що допоможе сконцентрувати можливості української інженерної думки над справою посилення оборонного потенціалу України.

“Україна сьогодні – форпост Європи, який стримує просування агресора на Захід. Тому сильна українська армія, сильний український оборонний комплекс – запорука безпеки усієї Європи”, – заявив Олександр Турчинов.

Секретар РНБО підкреслив, що сьогодні, з одного боку, створюється система кооперації між державними оборонними підприємствами і підприємствами оборонного сектору. “В результаті покращується якість продукції і зменшується її ціна”, – наголосив секретар РНБО.

“Співпраця приватного і державного сектору постійно розширюється завдяки програмі імпортозаміщення “Укроборонпрому”, меморандумів із провідними науковими закладами України, а також створеному 13 квітня 2017 року Концерном та “Лігою оборонних підприємств” оборонного хабу, який закріпив кооперацію приватного та державного секторів оборонної промисловості. Завдяки цим крокам, було створено потужне з’єднання з 583 підприємств, з яких 134 – підприємств Концерну, 40 – “Ліги оборонних підприємств” та ще 409 – залученні “Укроборонпромом” за програмою імпортозаміщення. І результат дієвої співпраці ДК “Укроборонпром” та “Ліги оборонних підприємств України”, який вдалось досягти менш за півроку – вже демонструється сьогодні на форумі”, – прокоментував Генеральний директор “Укоборонпрому” Роман Романов.

Серед продемонстрованих сумісних розробок слід відмітити модернізацію БТР-60, яку виконала приватна українська компанія “НПО Практика”, яка була оснащена бойовим модулем “Штурм-М” на “Київському бронетанковому заводі”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”. Саме цей бойовий модуль встановлюється на БТР-3ДА.

Бойовий модуль “Штурм-М” озброєний 30-мм автоматичною гарматою, 7,62-мм кулеметом та автоматичним гранатометом, а також комплексом керованого озброєння “Бар’єр”, який забезпечує бронепробиття не менше 800 мм, не враховуючи динамічний захист, на відстані до 5 км, що дозволяє знищувати будь-яку бронетехніку противника.

Окрім того, інші бойові модулі від ДП “Київський бронетанковий завод” встановлені на модернізований “НПО Практика” БМП-1, а також на власну розробку приватної компанії – бронеавтомобіль “Козак”.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...